Prijedor: Prekinuta utakmica košarkašica Mladosti i Željezničara jer je pozlilo domaćoj igračici Sandri Goronja

Zaostala utakmica prvog kola Lige 7 za košarkašice u kojoj su se u Prijedoru sastale ekipe „Mladosti“ i „Željezničara“ prekinuta je, sasvim neočekivano, poslije prvog poluvremena, pri više nego ubjedljivom vođstvu gošći iz Sarajeva rezultatom 63:7 (32:4, 31:3). Pitanje pobjednika već tada je bilo riješeno.

Naime, 15 sekundi prije završetka druge četvrtine pred oko 50 gledalaca u sportskoj dvorani „Mladost“ pozlilo je mladoj domaćoj igračici Sandri Goronja. Ona nije mogla nastaviti meč, te je zatražena intervencija Hitne pomoći koja je odvezla mladu košarkašicu kako bi uslijedila ljekarska intervencija.

Šokirane igračice trenera Mladenka Pećanca među kojima je bila i Sandrina starija sestra Andrea, solidarisale su se sa mladom saigračicom i nisu bile u stanju igrati dalje, ali su ipak ostale na terenu uz posljednji napad „Želje“.

Po preporuci delegata susreta Slavenka Babića iz Novog Grada, po završetku petnaestominutnog odmora izabranice Vesne Bajkuše, proslavljene košarkašice i aktuelnog selektora ženske reprezentacije BiH, pojavile su se na parketu sa sudijama, ali kako rivala nije bilo, ovaj duel nije okončan.

Tekst i foto – Nenad Đerić, GradPrijedor.com, ŽKK Mladost

Comments are closed.