Prijedorčani i dalje bez uprave

Fudbalski klub „Rudar Prijedor“ od 26. marta nema upravu, a klubom privremeno rukovodi tročlani Komitet za hitna pitanja!
Bord sponzora kluba, opština Prijedor, Mital i RŽR Ljubija raspustio je, naime, dotadašnju upravu, imenovao Komitet i odredio rok od 30 dana za formiranje novog upravnog odbora, kao i imenovanje novog predsjednika!
Međutim, od tada se ništa nije dogodilo, bord sponzora nikako da usaglasi stavove, iako je vremena sve manje, pogotovo zato što je početak priprema za narednu sezonu planiran za ponedjeljak, 25. jun.
Do tada bi šef stručnog štaba Velimir Stojnić trebalo da obavi razgovore sa svim fudbalerima koji su nosili dres Rudara u proteklom šampionatu, a tek onda bi se krenulo u potragu za eventualnim pojačanjima.

Prijedorčane je već napustio Vedran Kantar, koji je prešao u redove Borca, a problem je, čini se, i činjenica da je ugovor istekao i jednom dijelu standardnih prvotimaca, kao što su Bojan Tripić, Anel Ramić, Marko Jevtić, Goran Kotaran, Nebojša Šodić i Adis Stambolija. Oni su, kako nezvanično saznajemo, izrazili želju da i dalje ostanu u klubu, a sada im slijedi razgovor o uslovima potpisivanja novog ugovora. Sa njima bi trebalo da pregovara posebna komisija čije formiranje se uskoro očekuje.
Takođe, iz izvora bliskih prijedorskom premijerligašu saznajemo da je obavljen razgovor sa Mirzom Džafićem, koji je već bio član Rudara, a proljetos nastupao za GOŠK iz Gabele, i koji je voljan da se vrati u Prijedor.
Ujedno, Prijedorčani su zainteresovani za dvojac iz Borca, golmana Mladena Lučića, te iskusnog štopera Leonida Ćorića, kao i nekolicinu talentovanih, ali još neafirmisanih fudbalera iz nižerazrednih klubova koji gravitiraju Prijedoru.
Tekst – Press RS
Foto – GradPrijedor.com – arhiva

Comments are closed.