Prijedorčani večeras gostuju na Grbavici: Želja skalp Želje

Rudar Prijedor je, zajedno sa mostarskim Veležom na diobi četvrtog mjesta po efikasnosti u prvih osam kola Premijer lige BiH. Od Prijedorčana efikasniji napad imaju Sarajevo, Željezničar i Borac, a priliku da popravi svoj golgeterski i bodovni saldo premijerligaš iz grada na Sani ima u subotu (18.30 časova) na Grbavici protiv aktuelnog osvajača duple krune – Željezničara. Želja Prijedorčana je skalp Želje.

Duel između Sarajlija i Prijedorčana biće odigran bez prisustva gledalaca zbog kazne domaćem klubu u čemu gosti vide svoju šansu poput bijeljinskog Radnika koji je prije 14 dana odnio bod sa Grbavice (1:1). Ipak, prevashodno „rudari“ gledaju u svoje dvorište i razmišljaju kako da iznenade „plave“.

– Željezničar ima izuzetno kvalitetan tim bez obzira što ne mogu da igraju reprezentativac Muamer Svraka i Srđan Stanić. Sarajlije imaju dugačku klupu i širok dijapazon kvalitetnih rješenja, ali ni mi nismo bez snage, volje i želje, i mi posjedujemo adute s kojima ćemo nastojati da se suprostavimo domaćinu. Treba da budemo strpljivi i čekamo svoju šansu, sigurno ćemo je dočekati – istakao je napadač Rudar Prijedora Vladimir Karalić.

U prethodna tri gostovanja na Grbavici za bodove Prijedorčani su samo jednom ostali neporaženi i to 2009. godine u debitantskoj sezoni u Premijer ligi BiH. Tog 19. septembra bilo je neriješeno 1:1. „Zeleno-crni“ ne bi imali ništa protiv da tako bude i sada pod svjetlošću reflekotra.

– Iskreno, i priželjkujemo taj rezultat od 1:1. Bila bi to prava stvar. Sa mnogo samopouzdanja i pozitivnim rezultatom otišli bi na prvenstvenu pauzu i sasvim mirno mogli da sačekamo finiš jesenje sezone. Čeka nas 90 minuta bespoštedne igre, možda je rival i malo umoran zbog susreta sa Slavijom u gostima u okviru Kupa BiH. Ako je tako onda tu činjenicu moramo da iskoristimo. Pokušaćemo Željezničaru da nametnemo našu igru – dodao je Karalić.

Poseban motiv za sve u gradu na Sani je visok poraz u martu ove godine kada se Željezničar „prošetao“ Prijedorom (5:0). Te rane još peku i jako motivišu „zeleno-crne“.

– Nisam tada bio u klubu, ali rezultat sam po sebi je motiv za sve nas koji sada predstavljamo klub i igramo pod grbom Rudar Prijedora. Željezničar nije nepobjediv. Biće izuzetno teško stići do cilja protiv jednog od najboljih i najjačih klubova u BiH. Moramo pokušati, pa šta bude – jasan je trener Rudar Prijedora Velimir Stojnić.

SKOR

U SARAJEVU
19. septembar 2009. Željezničar – Rudar Prijedor 1:1
20. novembar 2010. Željezničar – Rudar Prijedor 4:2
13. avgust 2011. Željezničar – Rudar Prijedor 3:0

U PRIJEDORU
10. april 2010. Rudar Prijedor – Željezničar 0:2
28. maj 2011. Rudar Prijedor – Željezničar 3:2
10. mart 2012. Rudar Prijedor – Željezničar 0:5

U SARAJEVU: 3 2 1 0 8:3
U PRIJEDORU: 3 2 0 1 9:3
UKUPNO: 6 4 1 1 17:6

Tekst i foto – Slavko Basara i GradPrijedor.com

Comments are closed.