Prijedorčani vicešampioni 38. Ptujskog padobranskog pokala

ptuj

Ekipa Aerokluba „Prijedor“ osvojila je drugo mjesto na 38. Ptujskom pokalu, jedinstvenom takmičenju u preciznim padobranskim skokovima na cilj, održanom proteklog vikenda u okolini Ptuja (Slovenija).

Ovo takmičenje s najdužom tradicijom u regionu, domaćini posljednjih godina organizuju na jezeru Podlehnik, nedaleko od Ptuja, tako da takmičari prizemljuju na splav.

U konkurenciji takmičara iz Slovenije, Hrvatske, Austrije i BiH, Prijedorčani se nisu dali impresionirati nesvakidašnjim ambijentom i komplikovanim uslovima za skokove i pokazali da znaju precizno pogoditi i na vodi.

Vodeći poslije prvog dana, sa četiri centimetra prednosti ispred domaćina, prijedorski ciljaši drugog dana Kupa propustili su priliku da, u posljednja tri skoka, pobijede ekipu Ptuja na njihovom terenu i revanširaju se za poraz na 20. Petrovdanskom kupu. Na kraju su domaćini zasluženo osvojili prvo mjesto, a Prijedor drugo, ispred ekipe „Red Bull“ iz Salcburga.

Ekipu Aerokluba „Prijedor“ koja je nastupila u sastavu: Boban Ivetić, Draško Lajić, Boban Prodanović, Siniša Vujaković, za ovu priliku pojačao je Wolfgang Hasenrath-Peserl, Vujakovićev timski kolega iz austrijske ekipe „Akvalajf“ iz Graca. Peserl je zamijenio poslovno odsutnog Darija Nožinića.

U pojedinačnoj konkurenciji, najbolje plasirani Prijedorčanin bio je Draško Lajić, koji je osvojio četvrto mjesto.

Vodećem poslije prvog dana, Lajiću je bronzana medalja izmakla za samo jedan centimetar!

Vujaković i Lajić, najiskusniji prijedorski ciljaši, u kombinovanoj ekipi sa kolegama iz aerokluba „Banja Luka“ ovog vikenda nastupaju na Svjetskom padobranskom kupu, u gradiću Talgau, u austrijskoj saveznoj državi Salcburg.

Pretposljednji ovogodišnji Svjetski kup, najmasovnije takmičenje skakača na cilj, počeo je juče.

Autor: Kozarski vjesnik

Comments are closed.