Prijedorčani zadovoljni pripremama

Posle provere u Bihaću protiv federalnog prvoligaša Jedinstva koja je zakazana za sutra šef stručnog štaba Rudar Prijedora Velimir Baja Stojnić će odrediti konačan spisak fudbalera na koje računa za novu sezonu, četvrtu koju će „rudari“ provesti u eliti BiH.
Do sada su Prijedorčani odigrali pet kontrolnih utakmici, pobedili su Brotnjo (4:0) i Slobodu iz Novog Grada (1:0), remizirali sa splitskim Hajdukom (1:1) u Međugorju, od istog rivala na „Poljudu“ izgubili (1:5) i poraz doživeli u Sanskom Mostu od Podgrmeča (1:2).

Na listi strelaca sa tri pogotka u pomenutim susretima vodi Nemanja Kokanović, pojačanje iz dobojske Sloge, dva puta se u strelce upisao Miloš Srndović, a po jedan gol dali su Borislav Mikić i Marinko Rastoka.
– Možemo da budemo zadovoljni do sada onim što smo uradili, sve ide po planu, imamo zadovoljavajuću formu, do početka prvenstva treba da otklonimo još neke stvari, odnosno da završimo finalne radove u sklapanju mozaika. Stvorićemo jak i dobar tim, mislim da smo napravili dobar posao ovog leta. Bilo je i igrača koji su želeli da dođu u Rudar Prijedor, ali nismo mogli da im izađemo u susret jer ne želimo da gomilamo kadar – istakao je šef stručnog štaba Rudar Prijedora Velimir Baja Stojnić.

Taboru Prijedorčana trebalo je juče da se pridruži Haris Handžić, fudbaler Sarajeva koji je proteklu sezonu igrao u mostarskom Veležu kao pozajmljen igrač. Međutim, u „minut do 12“ on je otišao u drugom pravcu, prihvatio je poziv jednog crnogorskog kluba. Zato će stručni štab „zeleno-crnih“ morati da traži nove rešenje.

U Rudar Prijedor je pre par dana stigao napadač Veljko Vuković iz šabačke Mačve te Duško Sakan bivši fudbaler Borca čije kvalitete strateg Stojnić odlično poznaje. On je u grad na Sani stigao kao pozajmljen fudbaler beogradskog Rada.
– Nadali smo se da ćemo angažovanjem Handžića zaključiti listu pojačanja ovog leta, ali moraćemo još da tražimo određena reššenja. Nekim igračima smo se morali zahvaliti jer nisu ispunili naša očekivanja, ima još nekih koji će dobiti slobodno da potraže novu sredinu. Sve će biti poznato posle gostovanja u Bihaću jer igrački kadar moramo da svedemo na primeren broj. Već sam sklopio veći deo slike, ali nedostaju mi još mali segmenti da zaokružimo celinu – jasan je Stojnić.

Premijernu utakmicu „rudari“ će igrati u Sarajevu protiv Olimpika, a novu sezonu pred svojom publikom otvoriće protiv Sarajeva 11. avgusta.
– Na startu imamo dva opasna rivala koja će se, sigurno je, boriti za najviši plasman. Ići ćemo od utakmice do utakmice i verujem da ćemo imati uspešan start. Biće ovo izuzetno teška sezona, klubovi su ujednačeni što će dati neizvesnost. Nadamo se da ćemo se u takvoj situaciji dobro snaći i da ćemo ostvariti zacrtane ambicije, a to je gornji deo tabele – istakao je na kraju Velimir Baja Stojnić, učitelj prijedorskih „rudara“.

Sudija pretio pesnicom
Posle utakmice u Novom Gradu trener Rudar Prijedora je istakao jedan neshvatljiv detalj sa terena stadiona „Mlakve“.
– Nagledao sam se i čuo svakakvih gluposti, ali još uvek ima mnogo toga što je za mene nezamislivo. Šta se može reći za meč u Novom Gradu kada je glavni sudija našim igračima Borislavu Topiću i Dušku Vraneševiću, na njihove opaske pretio da će ih udariti šakom u lice. Šta imam dalje da pričam – rekao je Velimir Stojnić.
Slavko Basara-Sportlive.ba
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.