Prijedorčani žele nanijeti novi udarac Sarajevu-Stojnić: Pobijedit ćemo Sarajevo

Nakon bolnog poraza od crnogorske Zete u revanš susretu trećeg pretkola Evropske lige i neočekivane eliminacije, FK Sarajevo se nalazi pred novim izazovima i protivnicima koji žele nanijeti novi udarac ranjenom Sarajevu.

Iako neće biti kompletni, jer zbog administrativnih problema u sastavu neće biti Vraneševića, Sakana i golmana Milanovića, Prijedorčani očekuju pun stadion i pobjedu nad umornim igračima FK Sarajevo.

„Sarajevo je sigurno umorno poslije gostovanja u Podgorici i nakon eliminacije od Zete i mi ćemo to pokušati da iskoristimo. Vjerujem da ćemo za tako nešto imati snage. Igramo pred našim navijačima, a imamo i dobru, možda i bolju ekipu nego prošle sezone. To znači da postoje svi preduslovi da odigramo dobro i da pobjedimo velikog protivnika“, rekao je trener Velimir Stojnić.

Rudar Prijedor će za razliku od prošlog susreta protiv Olimpica biti jači za Borislava Topića, Veljka Vukovića, Denisa Bajalicu, Vladimira Karalića i Nemanju Kokanovića. Za ove igrače je kompletirana dokumentacija i oni su registrovani, pa će trener Stojnić moći da računa na njih za utakmicu protiv Sarajeva.

Susret se igra u nedjelju od 17 sati na stadionu u Prijedoru.
Sportsport.ba
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.