Prijedorčanke poklekle u Zavidovićima-Nije moglo protiv sudija

Rukometašice Mire su u 10.kolu Premijer lige BiH doživjele treći ovosezonski poraz u gostima, pošto ih je u Zavidovićima savladala ekipa Krivaje sa 27:26(14:13).

Prijedorčanke su do 20. minuta imale vođstvo (8:4), ali od tada sudijski par Knezović-Zovko počinje sve više da bude naklonjen domaćinu, a posebno u samoj završnici utakmice.

– Zaista nemam običaj da komentarišem suđenje, ali djelioci pravde iz Mostara poništavali su nam golove izmišljajući prekršaje nad našim igračicama. U bučnoj atmesferi, gdje je, ruku na srce, rival pokazao da ima kvalitet, u sve se uklapao i delegat Zdenko Alpeza iz Mostara. U finišu, kad se lomio rezultat, kada smo imali napad, u ime klupe domaćina, tražio je tajm-aut, te na kraju ne mogu ništa da zamjerim svojim igračicama. Pokazale su maksimum borbenosti i zalaganja, ali to nije bilo dovoljno da dođemo bar do boda – konstatovao je trener Mire Jovica Radaković.

Krivaja-Mira 27:26(14:13)
Dvorana KSC Krivaja u Zavidovićima
Gledalaca: 500
Sudije: Ante Knezović i Robert Zovko
Sedmerci: Krivaja 4(3), Mira 5(4)
Isključenja: Krivaja 2, Mira 8 minuta

KRIVAJA:
Bjelić, Isić 1, Kušmić 1,Mujkić, Omerović, Merdanović 4, Omahić 7, Ćosić, Saletović 2,Mujanović, Zvekić 9, Begić, Muratović, Huskić, Novalić, Čahtarević
Trener: Adnan Đerzić

MIRA: E.Briševac, J.Briševac, Lukač, Ivetić 8, Damjanović, Jevtić 4, Kekić 4, Torbica 1, Dukić, Vlahović 9, Mandić, Lj.Ivetić, D.Mutić, J.Mutić, Došen, Babić
Trener. Jovica Radaković

Comments are closed.