Prijedorske rukometašice grade mostove prijateljstva u Srbiji-Mira poslije 21 godinu ponovo u Kikindi

Rukometašice “Mire“, nastavljajući pripreme za naredno prvenstvo Premijer lige BiH, učestvovaće 1. i 2. septembra na šestom međunarodnom turniru “Kikinda 2012“, koji se održava u organizaciji kluba sa imenom najvećeg grada na sjeveru Banata, gdje će ponovo gostovati poslije skoro punu 21 godinu.

– Želimo da gradimo “mostove prijateljstva“ u Srbiji. Imali smo saradnju sa Vrbasom, a sada smo prihvatili poziv iz Kikinde, jer imaćemo jake provjere-kaže predsjednica ŽRK “Mira“ Nada Đaković.

Prvog dana takmičenja, koje će se odvijati u novoizgrađenoj sportskoj dvorani u obližnjem Mokrinu, Prijedorčanke će u svojoj grupi odmjeriti snage sa beogradskim Milenijumom i sastavom domaćina, a u drugoj grupi su zrenjaninski Proeter, beogradski Junior i Hodonin iz istoimenog grada u Češkoj.

– Rezultati nisu primarni, već ćemo u svakoj utakmici raditi na usavršavanju nekih segmenata igre, što naravno, ne znači da nećemo pokušati da ostavimo što bolji utisak i u smislu plasmana-rekao je trener Jovica Radaković.

U Kikindi se rado sjećaju vremena kada je rukometni sport u dva grada, u zajedničkoj državi SFRJ, bio na visokom nivou, ali i s pažnjom prate domete klubova sa prostora Republike Srpske.

– Predsjednik kluba Zoran Pašić, te trener Dejan Karanović imali su želju da “Mira“ bude gost na našem turniru u godini kada su po drugi put osvojile vicešampionsku titulu u Premijer ligi BiH i u Banajaluci podigle pobjednički pehar Kupa Republike Srpske-istakla je Nataša Lejić, sekretar Kikinđanki, koje su se ove godine vratile u Prvu ligu Srbije.

Prijedorčanke su, pod imenom “Mire Cikote“ igrale početkom novembra 1991.godine u Kikindi i u susretu 5. kola Druge savezne lige-“Sjever“ od tadašnjeg domaćeg kluba Akademca doživjele poraz golom primljenim u posljednjim sekundama meča-21:22(9:11).

“Mira“ je nastupila u sastavu: Grujić, Bošnjak 2, Vuković 4, Došen 3, Škorić 3, Stojić, Dejanović 3, Buranović, Ramić, Labudić 6(2).
Tekst i foto – Nenad Đerić i GradPrijedor.com

Comments are closed.