Prijedorski atletičari vrijedno treniraju: Januarske pripreme u Ulcinju

Godina koja je na izmaku bila je uspješna za članove Atletskog kluba „Prijedor“, što su potvrdili osvajanjem 11 pehara za mjesta na pobjedničkom postolju u svim uzrasnim kategorijama na nedavno održanom 19. Ekipnom prvenstvu Republike Srpske u krosu, ujedno i jubilarnom 10. Prvenstvu BiH u pomenutoj disciplini, kojima je domaćin bio upravo ovaj sportski kolektiv sa imenom grada na Sani.

„Naši takmičari su ove godine ispunili očekivanja. Posebno bih istakao juniora Božidara Vujića, koga smo predložili kao kandidata u izboru sportiste Prijedora, kao i Brankicu Veselinović u konkurenciji mladih sportista. Naravno i ostali zaslužuju pohvale“, kaže trener AK „Prijedor“ Zoran Radinović.

Sigurno da ohrabruje činjenica da se jedan od najvećih talenata „kraljice sportova“ u Potkozarju Ana Janković, nakon povrede, uspješno vratila na stazu i za očekivati je da uskoro bude nedostižna za svoje rivalke. I dalje svi takmičari vrijedno treniraju na Gradskom stadionu.

„Za nas nema predaha ni u zimskim snježnim okolnostima a trenutna temperatura nam pogoduje. Spremamo se za posljednji ispit u ovoj godini, Novogodišnju uličnu trku u Gradišci“, najavljuje Radinović.

Poznati atletski stručnjak izražava zahvalnost Upravi kluba na čelu sa predsjednikom Markom Golubovićem, što čini sve da se poboljšaju uslovi za rad, opštini Pijedor, koja je tu da uz mjesečne dotacije, pruži podršku prilikom odlazaka na takmičenja, jer to atletičai i atletičarke zaslužuju, posebno oni sa rezultatima dostojnim i međunarodnih učešća kada predstavljaju svoju sredinu, Republiku Srpsku i BiH.

„Za nas je veoma važno što ćemo januara sljedeće godine obaviti desetodnevne pripreme u Ulcinju (Crna Gora), a svakako da moram istaknuti pomoć preduzeća AD „Prijedorputevi“ – Fortis grupa, jer smo do sada više puta imali sponzorstvo ove firme, što je za nas itekako dragocjeno u ovim teškim vremenima“, naglasio je Radinović.

Tekst i foto – Nenad Đerić, GradPrijedor.com i AK „Prijedor“

Comments are closed.