Prijedorski hokejaši na seminaru u Sarajevu

Ekipa od 35 članova prijedorskog  Hokejaškog  kluba „ Pingvini 2010 “ uzrasta od 10-14 godina boravila je proteklog vikenda u Sarajevu, gdje je  prisustvovala jednodnevnom seminaru koji je organizovala Hokejaška fondacija BiH. Stručni saradnik za sport opštine Prijedor  Zdravko Ostojić   potvrdio je da je ovo drugi ovogodišnji seminar koji je organizovala ova fondacija sa ciljem upoznavanja sa osnovnim elementima hokeja.

– Seminar  je držao  proslavljeni  kanadski hokejaš Kolins Bredli, inače koordinator i pokretač svih akcija vezano za hokej u Bosni i Hercegovini, rekao je Ostojić.

On je dodao i da je  ovo bilo još jedno veoma pozitivno iskustvo za mlade prijedorske hokejaše, budući da su treninge vodila eminentna hokejaška imena kao što su DŽon van Bisbruk, šesti golman svih vremena u Kući i Brjus Mekdonald, kao i šest hokejaša.  

-Naši hokejaši su pored treninga , sa  ekipama iz Tuzle, Goražda i Ilidže odigrali i nekoliko utakmica , a sa seminara su  donijeli dodatnu hokejašku opremu (štapove, loptice i majice) uz najave da bi uskoro mogli da je u potpunosti kompletiraju kako za ljetnje tako i zimske pripreme, kazao je Ostojić. 

On je  potvrdio da će Prijedorčani nastaviti sa treniranjem u Sportskoj dvorani „ Mladost“ , kao i u školskim dvoranama, te da očekuju da će uz pomoć Hokejaške fondacije i stručnjaka iz Kanade i SAD  do kraja godine dobiti kompletnu kvalitetnu hokejašku ekipu, a očekuje ih i odlazak na seminar  u Goražde, nakon čega će  kanadski hokejaši održati seminar i u Prijedoru .

Opština Prijedor

Comments are closed.