Prijedorski hokejaši prvi put na ledu

Članovi Hokejaškog kluba „Pingvini 2010“ boravili su proteklog vikenda u Sarajevu gdje su na klizalištu olimpijskog centra „Zetra“ imali nekoliko treninga pod vođstvom čuvenog kanadskog hokejaša Bredlija Kolinsa. Stručni saradnik za sport u opštini Prijedor Zdravko Ostojić potvrdio je da su prijedorski hokejaši pokazali zavidno znanje klizanja i uopšte snalaženja na ledu budući da su do sada svoje treninge imali uglavnom na suvom.
-Na dosadašnjim seminarima na kojima smo učestvovali u Tuzli, Sarajevu i kao domaćini u Prijedoru treninzi su bili uglavnom na tvrdoj podlozi tako da je ovo bila izvanredna prilika da se stečeno znanje u pravilima igranja hokeja primjeni na ledenoj podlozi, rekao je Ostojić dodajući da su trenirali sa starijim kolegama iz Hokejaškog kluba „Ilidža“ čiji je trener Bredli Kolins.
Ostojić je potvrdio da su prijedorski hokejaši nakon što su ranije dobili početnu opremu, sada dobili kompletnu hokejašku opremu kao donaciju iz Kanada.
-Predstoje nam klasični treninzi i seminar početkom juna u Goraždu, ali ono što je značajnije je da se za desetak dana očekuje dolazak kanadskih i sarajevskih stručnjaka radi dogovora oko izgradnje montažne sportske dvorane za hokej u Prijedoru, rekao je Ostojić.
Hokejaški klub „Pingvini 2010“ osnovan je krajem 2009. godine i ekipu čini 20-tak članova uzrasta od 10-14 godina, a pored odlaska na seminare sa mladim budućim hokejašima redovno treniraju poznati prijedorski pedagozi fizičke kulture i učitelji skijanja.
Opština Prijedor

Comments are closed.