Prijedorski padobranci pobjednici kupa „Pet zvijezda“

kup

U organizaciji Padobranskog kluba „Banjaluka“, na aerodromu Zalužani, održan je Treći memorijalni padobranski kup „Pet zvijezda“, posvećen sjećanju na stradanje iskusnog sportskog pilota Alena Crnalića i padobranace Nemanju Goronju, Stefana Karanovića, Nikolu Stevića i Srđana Kosića koji su prije tri godine poginuli u avionskoj nesreći u Zalužanima.

Nastupilo je 8 ekipa iz BiH i Evrope. Trijumfovala je ekipa Aero-kluba „Prijedor“ koja je osvajanjem prvog mjesta preuzela primat višestrukim pobjednicima – padobranacima ekipe „Zeroks“ Ptuj.

U zadnjoj seriji skokova prijedorski padobranci: Boban Ivetić, Draško Lajić, Dario Nožinić i Siniša Vujaković imali su zadatak da pogode padobranske nule, a da, pri tom, jedan od takmičara iz Ptuja promaši cilj.

Iskusni Siniša Vujaković kaže da se čudo, ipak, desilo, jer su za tri centimetra bili bolji od neprikosnovenih Slovenaca.

Treći je bio tim „Tandem eksperti“ iz Hrvatske, 4. Banja Luka, 5. „Zerox Ptuj 2“, 6. MIX Crna Gora –Hrvatska, 7. Pojedinci MIX i 8. „Kalabaster“ Srbija.

U pojedinačnoj konkurenciji pobjedio je Tonček Gregorič iz ekipe „Zeroks“. Drugi je Boban Ivetić, treći Draško Lajić (oba iz AK „Prijedor“), četvrti Matevž Cestnik („Ptuj“), peti Dario Nožinić a deveti Siniša Vujaković.

U master seriji (veterani) pobjedio je Draško Lajić, 2. Slobodan Terzića, a treći Siniša Vujaković. Kod žena poredak: 1. Ina Gitel (Pojedinci mix), 2. Marija Ana Grubač (Tandem Eksperti) i 3. Petra Kunovac (Tandem Eksperti).

Direktor takmičenja je bio Zlatan Crnalić, rukovodilac skokova Mladen Palada, a sudija Momir Marin, legende padobranstva Prijedora i šire te nezaobilazni Slovenac Viktor Kupljenik, glavni sudija.

Kup je bio poslednji test takmičarima pred Petrovdanski padobranski kup u Prijedoru.

Autor: Kozarski vjesnik

Comments are closed.