Prijedorski premijerligaš riješio ključno pitanje u organizacionoj strukturi-Milorad Šipka direktor kluba

Milorad Šipka, istaknuti sportski radnik iz Prijedora i nekadašnji visoki funkcioner Rudar Prijedora kada je ovaj klub igrao nezaboravne utakmice u finalu Kupa Republike Srpske protiv banjalučkog Borca samo mjesec dana poslije potpisa Dejtonskog sporazuma imenovan je za novog direktora kluba.

To je odlučio Upravni odbor premijerligaša iz grada na Sani na posljednjoj vanrednoj sjednici zaduživši Šipku da napravi sistematizaciju radnih mjesta i organizacionu šemu i strukturu u klubu. Ovo je, svakako, jedan od prvih poteza u povratku kluba visokog rejtinga i ugleda na nekadašnje fudbalske staze uspjeha.

– Hvala članovima Upravnog odbora koji su se jednoglasno složili da ja budem taj koji će ubuduće imati direktorska ovlaštenja. Prihvatio sam se odgovornog i zahtjevnog posla, ali iskustvo koje imam i znanje koje sam sticao u radu u sportskim organizacija mi daju za pravo da budem optimista. Rudar Prijedor je klub svijetle tradicije i naša želja je da napravimo četverogodišnji uzlazni plan kluba.

U dogovoru sa Odborom za hitna pitanja u klubu koji predstavljaju predsednik Božo Grbić i potpredsjednici Milenko Đaković i Duško Vlačina napravićemo organizacionu strukturu kluba – istakao je Milorad Šipka, novoizabrani direktor „rudara“.

U toj strategiji dugoročnog razvoja kluba biće postavljeni jasni ciljevi.

– Svi oni koji budu uključeni u organizacionu strukturu i rad Rudar Prijedora imaće četverogodišnji mandat i biće vezani ugovorom za klub. Obaveze su i odgovornost zaista veliki, ali jednim predanim, upornim i kvalitetnim radom moći ćemo da ispunimo sve ambicije koje ćemo da zacrtamo. Siguran sam u to – samouvjereno je istakao Šipka.

Jedan od ciljeva biće uspostavljanje saradnje sa klubovima iz Krajine.

– To je jedan od prioriteta. Hoćemo da unaprijedimo odnose sa klubovima iz Gradiške, Sanskog Mosta, Kozarske Dubice, Bihaća, Novog Grada, Ključa, Cazina, Krupe… s ciljem da Rudar Prijedor bude nosilac fudbalske aktivnosti u zapadnom dijelu Republike Srpske, ali i BiH.

Posebnu pažnju posvetićemo radu sa omladinskim pogonom kako bi se crpili kvalitetni igrači iz istog, ali i cijele regije. Takođe je i u planu školovanje sportskog kadra, prije svega trenera koje je posljednjih godina bilo zapostavljeno, a klub mora da bude u trendu i prati savremene fudbalske tokove – dodao je Šipka.

On je istakao na kraju da Rudar Prijedor mora da ima takvu logistiku s kojom bi igrao važnu ulogu u fudbalu BiH kao klub svijetle tradicije stečene još u jugoslovenskom vremenu.

– U Prijedoru se fudbal igra od 1928. godine i ljudi u našem gradu prepoznaju kako kvalitet, odličan rad tako i sudijske nepravde i krađe koje smo imali priliku da vidimo na utakmici protiv Sarajeva kada nas je drastično oštetio Goran Paradžik iz Ljubuškog – rekao je Milorad Šipka.

Traži se novi član
S obzirom da je Milorad Šipka, jedan od osnivača Fudbalskog saveza Republike Srpske, do imenovanja za direktora kluba bio član Upravnog odbora, njegovom inauguracijom je ostalo upražnjeno jedno od devet mjesta u ovom tijelu. Na sljedećim sastancima čelnika i sponzora kluba biće kooptiran deveti član uprave iz reda opštinskih struktura.
Tekst i foto – Slavko Basara i GradPrijedor.com

Comments are closed.