Pripreme košarkaša Huntersa

Košarkaši „Huntersa“ sa treninzima su počeli krajem jula mjeseca. Dio priprema je odrađen na Kozari (06.08.-12.08.), a stigao je red i na utakmice. Kadeti treniraju dva dnevno, na vanjskom terenu kod stadiona, na bazenu i u klupskoj teretani.

Prošle nedjelje ekipa KK „Hunters“ je učestvovala na kadetskom turniru u Novoj Topoli što su bile i prve utakmice nakon dužeg vremena. Odigrane su 2 utakmice protiv kvalitetnih protivnika što je bila dobra provjera i smjernica za nastavak priprema.

U polufinalu je savladana ekipa KK „Servitium“ Gradiška rezultatom 53:45.

Tvrda utakmiica od samog početka, slaba preciznost na obe strane, ali se Prijedorčani bolje snalaze i sa par brzih napada dolaze do prednosti koja je sačuvana do kraja meča.

U finalu je protivnik bio viceprvak Republike Srpske, ekipa KK „Budućnost“ Bijeljina.

Umor je učinio svoje, pa u ovoj utakmici obje ekipe nisu mogle pokazati svoj maksimum. Osim toga, velika vrućina je diktirala tempo (igralo se u 13:00 časova na vanjskom terenu) kao i zamjene igrača.

Ipak, prikazana je dobra košarka, neizvjesan susret većim dijelom a pogotovo u poslednjih par minuta kad su „Huntersi“ imali šansu doći do preokreta. Konačan rezultat je bio 51:49 za ekipu iz Bijeljine.

S obzirom na fazu priprema i da su ovo prve utakmice nakon dužeg vremena, u KK „Hunters“ Prijedor su zadovoljni prikazanim.

Treba istaći i jako lošu realizaciju slobodnih bacanja (oko 30 %). Prijedorčanima se desio i peh, jedan od bekova je obnovio povredu ramena u toku 1. perioda, te je i rotacija bila smanjena.

KK „Hunters“ nastavlja u visokom ritmu, lagano se pojačavaju treninzi a radi se i na otklanjanju nedostataka u igri, posebno u odbrani.
Tekst i foto – KK „Hunters“ Prijedor i GradPrijedor.com

Comments are closed.