Pripreme OFK Brdo za nastavak sezone

Omladinski fudbalski klub „Brdo“ sa Hambarina priprema se za nastavak sezone u Trećoj fudbalskoj ligi PFS Prijedor u kojoj se trenutno nalaze na drugoj poziciji. Tokom pripremnog perioda odigrano je više kontrolnih utakmica. Ekipa OFK „Brdo“ je gostovala u Kamengradu gdje je u prijateljskom susretu poražena od „Podgrmeča“ iz Sanskog Mosta rezultatom 3-1. Ista ekipa gostovala je nedavno na stadionu „Vedro polje“ a ovaj put rezultat je glasio 2-2. Neriješeno 1-1 je bilo u susretu OFK „Brdo“ sa juniorima „Rudar Prijedora“. Inače, prošle sedmice u klub je stigla i vrijedna donacija našeg sugrađanina Eniza Pađana koji živi u inostranstvu.
On je Omladinskom fudbalskom klubu „Brdo“ poklonio komplet opremu za prvu ekipu(dresove, šorceve, štucne, 2 para golmanskih rukavica). Rukovodstvo OFK „Brdo“ na čelu sa predsjednikom Ismetom Imširevićem je u proteklom periodu vrijedno radilo pa se ovaj klub može pohvaliti kvalitetnom infrastrukturom (stadion „Vedro polje“, klupske prostorije) na kojima bi mogli pozavidjeti i klubovi koji igraju nekoliko rangova više. U svrhu transparentnosti rada i promocije kluba, pokrenuta je i vlastita web stranica pa svi ljubitelji fudbala i navijači kluba, najnovije vijesti o OFK „Brdo“ mogu pronaći na adresi www.ofk-brdo.com .
Trener Amir Kaltak je zadovoljan trenutnim igračkim kadrom. On je za proljetni dio šampionata najavio sportsku borbu sa ekipama „Knežopoljca“, „Bratstva“ i „Partizana“ za prvo mjesto na tabeli.
Tekst – GradPrijedor.com
Foto – OFK Brdo

Comments are closed.