Priznanje za prijedorskog rukometaša

Svojim odličnim igrama u RK Prijedor koji je neprikosnoveni lider Prve lige Republike Srpske, mladi Prijedorčanin Igor Mandić je skrenuo pažnju rukometnih stručnjaka sa naših prostora pa je sasvim zasluženo dobio poziv za juniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine koja će od 16. do 18. aprila učestvovati na kvalifikacionom turniru u Portugalu za odlazak na Evropsko prvenstvo koje se ove godine igra u Slovačkoj. Kvalifikacije će se igrati u gradu Peso de Regua a BiH rukometaši će snage odmjeriti sa reprezentacijom domaćina te vršnjacima iz Ukrajine. Selektor juniorske reprezentacije Emir Junuzović odabrao je 16 igrača na koje će računati za pomenute kvalifikacije, a naši juniori će se okupiti 11. aprila u Brčkom gdje će trenirati do polaska za Portugal.
Spisak juniorskih reprezentativaca:
Golmani: Burić Benjamin (Izviđač), Efendić Damir (Bosna BH Gas)
Krila: Delić Damir (Goražde), Zadro Dario (Zrinjski), Vražalić Faruk (Bosna BH Gas), Orlović Igor (Zrinjski), Cvitanović Antonijo (Zrinjski)
Pivoti: Burić Senjamin (Izviđač), Džeba Damir (Zrinjski)
Bekovi: Perić Josip (Izviđač), Šarenac Igor (Lokomotiva Brčko), Malinović Dejan (Cepelin), Stjepanović Neven (Lokomotiva), Perić Ivan (Zrinjski), Mandić Igor (Prijedor), Hrbat Adis (Bosna BH Gas).

Rapored utakmica:
BiH – Ukrajina (16. april)
Portugal – BiH (17. april)
Portugal – Ukrajina (18. april)

Comments are closed.