Priznanje za prijedorskog sportskog novinara Slavka Basaru

slavko basara 1Portparol i administrativni radnik Fudbalskog kluba „Rudar-Prijedor“ Slavko Basara dobio je u Beogradu specijalnu nagradu za „Doprinos razvoju odnosa između Republike Srpske i Matice Srbije“ koju mu je dodijelilo Udruženje sportskih novinara Srbije. Nagradu mu je uručio glavni i odgovorni urednik Sportskog Žurnala Predrag Sarić.

Basara koji je inače dopisnik Sportskog Žurnala iz Republike Srpske, prvi je dobitnik ove nagrade, koja će u narednom periodu biti tradicionalna. On je serijom tekstova, posebno o fudbalu, držao vezu između Republike Srpske i Srbije.

– Ova nagrada ima posebnu težinu za mene, a pripada kako meni tako i Sportskom Žurnalu u kojem sam pisao tekstove. Takođe, ujedno ovo je priznanje i za moj klub Rudar Prijedor čiji sam član, a iz kojeg se redovno na stranicama Žurnala nađu aktuelni tekstovi o premijerligašu iz Prijedora. Priznanje posvećujem i mom bolesnom ocu Luki uz kojeg sam i naučio prije svega da čitam novine i zavolim fudbal. Srbija je u mom srcu – rekao je Basara poslije dobijanja nagrade u prostorijama USNS u Beogradu.

slavko basara 2Potom se Basara koga su u Beogradu „krstili“ kao britko pero vojvode od Grmeča „bacio“ sa sportskog na „političko polje“:

– Žalosno je uopšte što paralelne veze između Srbije i Republike Srpske i postoje i što je Drina prikazana kao granica, a ne rijeka koja teče kroz našu zemlju. Mi smo jedno!

Delegaciju iz Republike Srpske na ovoj svečanosti su predstavljali još ugledni publicista i novinar Tomo Marić, i predstavnik Fudbalskog saveza Republike Srpske Ranko Šljuka.
slavko basara 3

Comments are closed.