Problemi u Ženskom košarkaškom klubu Mladost: Prijedorčanke odustale od bh. elite

Ženski košarkaški klub „Mladost“ iz Prijedora, nakon ubjedljivog poraza na startu prvenstva Lige BiH u Banjaluci od Borca (31:115), a potom prošle srijede prekinute utakmice u gradu na Sani, poslije dvije četvrtine protiv Željezničara, kada je pozlilo igračici domaćih Sandri Goronja, pri vođstvu Sarajki od 63:7, odustao je od daljeg takmičenja u bh. eliti.

-Trener Mladenko Pećanac mogao je da računa na sastav od samo sedam imena, jer su ostale košarkašice iz kluba mlade za popunu prvog tima. Ne želimo da plaćamo kazne u slučaju da se ne mogu okupiti, već ćemo raditi sa mlađim selekcijama i čekati neka bolja vremena za povratak na pravi način – rekao je predsjednik ovog sportskog kolektiva Zdravko Ostojić.

Takav potez može se smatrati i logičnim, kako se Prijedorčanke, koje su prošle sezone zaigrale prvi put u društvu najboljih ženskih košarkaških kolektiva u BiH, ne bi dalje „brukale“ i doživljavale ponižavajuće poraze, s obzirom da nemaju kvalitet da bi se dostojno mogle suprotstaviti svojim rivalkama. Iz svega svakako treba izvući određene pouke, a da li će to tako i biti, pokazaće vrijeme.
Tekst i foto – Nenad Đerić, GradPrijedor.com i ŽKK „Mladost“

Comments are closed.