Prva fudbalska liga Republike Srpske: strepi pet klubova

Posljednje kolo 14. fudbalskog šampionata Republike Srpske, koje se igra danas sa početkom od 17 časova riješiće dvije preostale dileme. Naime, već sada je jasno da je Rudar Prijedor šampion i da će od naredne sezone igrati u Premijer ligi BiH, te da prvoligaško društvo napušta Jedinstvo. Koja će još dva kluba Brčacima praviti društvo riješiće posljednjih 90 minuta.
U opasnosti je pet klubova: sokolački Glasinac, višegradska Drina HE, Famos iz Istočne Ilidže, novogradska Sloboda i šamački Borac, a svaki od njih može u posljednjem kolu da se spase najgoreg.
Najrealnija varijanta je da Sloboda i Famos zabilježe pobjede na svom terenu, a Drina HE i Glasinac budu poraženi na gostovanju. Tada će se Višegrađani i Sokočani preseliti u niži rang. Ali, poznajući situaciju u našem fudbalu malo je vjerovatno da će se svi ovi rezultati poklopiti.
Onda će na scenu stupiti digitroni. Da bismo vam olakšali praćenje posljednjeg kola objavićemo osam mini-tabela sa 37 bodova na kojima se nalaze tri ili četiri kluba, kao i sve međusobne rezultate pet ugroženih klubova iz kojih će vam situacija biti mnogo jasnija.

Međusobni rezultati
Borac – Sloboda 2:0, 0:3
Borac – Famos 2:2, -:-
Borac – Drina HE 1:2, 0:0
Borac – Glasinac 3:1, 1:1
Sloboda – Famos 3:0, 2:3
Sloboda – Drina HE 2:0, 0:2
Sloboda – Glasinac 5:1, 1:0
Famos – Drina HE 2:0, 2:2
Famos – Glasinac 1:2, 1:1
Drina HE – Glasinac 1:2, 1:3
Glas Srpske

Comments are closed.