Prva fudbalska liga RS, 26. kolo: Rudar za titulu, Proleter za spas

rudar

Fudbalerima Rudar Prijedora dovoljan je i bod na gostovanju kod Proletera u posljednjem 26. kolu Prve lige Republike Srpske da bi osvojili šampionsku titulu i poslije jedne sezone vratili se u Premijer ligu BiH.

Prijedorčani imaju dva boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Leotar, ali i bolji međusobni skor (dva puta slavili po 1:0) koji im daje prednost u odnosu na Trebinjce u slučaju istog broja bodova na kraju. Rudar može da bude šampion i sa porazom, ali u tom slučaju Leotar ne smije da pobijedi.

– Nalazimo se pred posljednjom preprekom do konačnog cilja koji smo sebi postavili i vjerujem da ćemo je uspješno premostiti i opravdati trud koji smo uložili do sada. Iako nam je za šampionsku titulu dovoljan i bod igraćemo bez ikakvih kalkulacija i tražiti pobjedu. Vjerujem u ekipu, prave momke koje predvodim i da ćemo napraviti odlučujući korak za slavlje – naglasio je kapiten Rudara Nebojša Šodić.

Dok se Rudar bori za svoju drugu titulu šampiona Srpske (prvu osvojio u sezoni 2008/09), Teslićani još nisu osigurali opstanak u eliti. Zbog ispadanja Mladosti iz Premijer lige BiH i skraćenja Prve lige sa 14 na 12 klubova u niži rang takmičenja preseliće se četiri ekipe. Dobrim partijama u drugom dijelu takmičenja Proleter je došao u situaciju da se bori za opstanak, iako je na kraju jeseni skoro bio otpisan jer je imao samo osam bodova.

– Mnogi se bave kalkulacijama kako možemo produžiti prvoligaški status, ali nas interesuje samo pobjeda jer je jedino trijumf garancija da ćemo ostati u sadašnjem rangu. Postoji i varijanta u kojoj bi i bod bio dovoljan, ali nas takvi planovi ne interesuju – rekao je kormilar Mile Lazarević.

Autor: N. Đerić – Glas Srpske

Comments are closed.