Prva prijedorska medalja na austrijskoj padobranskoj sceni-Vujaković procvjetao u Dolini ruža

Najuspješniji prijedorski “ciljaš” Siniša Vujaković, sa ekipom “Akvalajf” iz Graca, osvojio je vicešampionsku titulu. Prvenstvo Austrije u preciznim skokovima na cilj, održano 15/16.06.2012. godine u pokrajini Koruška, u mjestašcu Vajcelsdorf, smještenom na obali Drave, u kraju s idiličnim nazivom “Dolina ruža”, donijelo je još jedan uspjeh prijedorskom padobranskom sportu. Siniša Vujaković, član Aerokluba “Prijedor”, takmičeći se u ekipi “Akvalajf” iz Graca, sa kojom posljednjih godina nastupa na austrijskoj i svjetskoj sceni, osvojio je vicešampionsku titulu u ekipnoj konkurenciji. Vujaković je, od ove godine, standardni prvotimac višestrukog austrijskog prvaka, ekipe čiju većinu čine profesionalni padobranci Vojske Austrije, i u kojoj skaču i dvojica šampiona svijeta i nekolicina pobjednika Svjetskog kupa. Aktuelnom sportisti godine opštine Prijedor, ovo je prva značajnija medalja osvojena u Austriji.
I ovo prvenstvo obilježilo je tradicionalno rivalstvo sa logistički, finansijski i kadrovski najmoćnijim padobranskim klubom Austrije, ekipom “Red Bul” iz Salcburga. “Akvalajf” je suvereno vodio od prvog do sedmog skoka, u kome je podbacio i na osmi otišao pod velikim pritiskom i sa 12 centimetara zaostatka – i u tom posljednjem skoku pokazao čelične nerve. Postignut je najbolji rezultat na prvenstvu, sa samo sedam centimetara odstupanja od centra, što je svjetska klasa.
U jednoj od najdramatičnijih i najneizvjesnijih završnica u istoriji austrijskih državnih prvenstava, to se, ipak, pokazalo kao nedovoljno – “Red Bul” je na kraju bio bolji za samo dva centimetra! Da sportska drama bude još veća, “Akvalajf” je u finalu ostao i bez titule pojedinačnog prvaka Austrije. Do četvrtog skoka vodio je Vujaković, naslijedili su ga njegovi klupski drugovi, od četvrtog do šestog Sajfert, a od šestog do osmog Peserl – koji je izgubio titulu u finalnom, devetom skoku.
– Još sam daleko od forme koja je potrebna da bi se imalo uspjeha na ovakvom nivou, što je bilo i očekivati s obzirom da sam, ove godine, u velikom zaostatku i sa trenažom i sa takmičarskom praksom. Tako posmatrano, ovo nije neuspjeh, pogotovo kad se uzmu u obzir vremenski uslovi u kojima je takmičenje održano, a koji meni nikada nisu ležali – rekao nam je Vujaković.
Puno vremena da se popravi forma neće biti, jer naredni ispit na međunarodnoj sceni bio je proteklog vikenda na Bledu (Slovenija), gdje je održan treći ovogodišnji Svjetski kup, najveće padobransko takmičenje u skokovima na cilj na svijetu. Odmah poslije Bleda, Vujaković dolazi u Prijedor, na pripreme za 17. Petrovdanski kup, s ambicijama da, ako se okupi prijedorski “drim-tim”, povrati titulu ekipnog šampiona.
Kozarski vjesnik

Comments are closed.