Radaković na kormilu ŽRK Mira

Aktuelne bh. vicešampionke i pobjednice Kupa Republike Srpske, rukometašice prijedorske „Mire“ započele su pripreme za iduću sezonu, a sa klupe će ih predvoditi bivši rukometaš Jovica Radaković, koji se posvetio trenerskom poslu.

Sastanak sa igračicama održala je predsjednik ovog uzornog sportskog kolektiva Nada Đaković, koja im je i predstavila Radakovića.

– Poslije 20 godina aktivnog igranja angažovan sam u stručnom radu u klubu koji, kao i do sada, ima visoke ciljeve. Ovo je za mene velika čast, u isto vrijeme i obaveza, ali obećavam da ću dati sve od sebe na zadatku koji je za mene veliki izazov. Verujem da ću uz podršku Elvisa Marčetića i Darka Gligorevića, naravno i uprave, opravdati očekivanja – rekao je Radaković.

U najuspješnijem klubu iz grada na Sani u 2011. godini očekuju da će zadržati kompletan igrački kadar, jer nijedna od djevojaka nije izrazila želju da ga napusti, međutim, prelazni rok traje do 1. septembra.

– Do 11. avgusta imaćemo treninge u sportskoj dvorani „Mladost“ i na Gradskom stadionu u Prijedoru, a od 13. do 18. ovog mjeseca boravićemo na Mrakovici. Prave provjere forme imaćemo 1. i 2. septembra na međunarodnom turniru u Kikindi, gde su uz klubove iz Srbije najavile učešće ekipe iz Rumunije i Mađarske – dodao je Radaković.

Milica Milošević
Najveće pojačanje Prijedorčanki je golman Milica Milošević, iz kruševačkog Napretka, koja je još branila boje matičnog obrenovačkog Radničkog, te beogradske Sloge, Jagodine, Kikinde i Radničkog iz Svilajnca.
Tekst – Glas Srpske
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.