Radović ne zna na koga da računa

Fudbaleri Rudar Prijedora okupiće se danas u 12 časova u prostorijama Direkcije „Arcelor Mital Prijedor rudnika“.
Tu će šef stručnog štaba Dragan Radović obaviti prozivku, a već od sutra počeće pripreme za nastavak prvenstva u Premijer ligi BiH. Međutim, ni strateg „rudara“ ne može sa sigurnošću tvrditi da li će se odazvati svi prvotimci na koje računa, jer je u obavezi da ih pozove bio direktor kluba Milenko Janković. Treba očekivati da se pojave na radnom mjestu, jer ih je većina pod ugovorom. Doduše, zbog teške finansijske situacije koja je vladala posljednjih mjeseci na rekonstruisanom Upravnom odboru bio je zadatak da konsoliduje situaciju.
– Ono što sigurno znam, zbog obaveza na fakultetu na prozivci neće biti Mahira Karića, kao ni Dalibora Krezovića, koji u Vlasenici ima obećanja da će dobiti radno mjesto, pa ukoliko riješi pitanje egzistencije u ovim teškim vremenima za fudbal, ne bi imalo smisla praviti mu probleme oko odlaska. Po saznanjima ljudi iz kluba, Zoran Lukač bez kojeg smo, zbog bolesti, ostali jesenas poslije petog kola, trebalo bi da se vrati u novogradsku Slobodu. Siguran sam i da se neće dogoditi, kao što je to bilo ljetos, da igrači kasne i po deset dana na pripreme. Ovoga puta, ko se ne uključi u rad do kraja sedmice, biće „precrtan“ sa spiska kandidata za prvi tim – kategoričan je Radović.
Prema programu i planu rada, „rudari sa Sane“ uvodnu fazu proveli bi kod kuće do 1. februara, a dan kasnije trebalo bi da se presele u Makarsku, gdje bi ostali deset dana. U Hrvatskoj bi započeli seriju odigravanja kontrolnih utakmica, koju bi nastavili po povratku, a u slučaju da to vremenske prilike ne dozvole, još na sedam dana morali bi da promijene sredinu. Iako postoji određena strepnja u borbi za opstanak, Radović je, kao i uvijek, optimista. Strateg Prijedorčana, koji je potvrdio da je veliki radnik, spreman je da i dalje podmlađuje ekipu, a ukoliko čelnici obezbijede najavljena pojačanja i, prije svega, stabilnu finansijsku situaciju, uvjeren je u opstanak i nove radosti pristalica „zeleno-crnih“.
Kvartet
Izvjesno je da u kombinaciji neće biti Zlatko Đorić, Dalibor Dragić, Milorad Bursać i Smail Šadić, koji su imali „zeleno svjetlo“ da napuste prijedorski Gradski stadion.
Tekst – Glas Srpske
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.