Regionalna liga grupa zapad-Bratstvo i Berek u opasnoj zoni

Odigrano je 29. pretposljednje kolo Regionalne lige grupa zapad. Prijedorski „derbi“ su odigrali drugoplasirana Gomjenica i ekipa Berek 1975. Slavili su domaći sa 2-0 i tako otežali gostima put prema opstanku u ovom rangu takmičenja. Nakon prvog dijela susreta bez pogodaka, Gomjenica je povela u uvodnim minutama nastavka kada je odličan gol volejem postigao Ðurkić. Imali su i igrači sa Poljane svoje prilike ali ih nisu iskoristili. Kazna za promašaje stigla je pred kraj meča kada je Branislav Kajtez postigao novi gol za „papirničare“ nakon odličnog dodavanja Tadića.
Ono što treba naročito istaći je vrlo dobro suđenje te fer i korektno ponašanje igrača oba tima iako domaćima bodovi nisu mnogo značili dok je Berek bio pred imperativom povoljnog rezultata. Bratstvo iz Kozarca je gostovalo kod Željezničara i imalo 3 boda „u džepu“ ali su domaći izjednačili u sudijskog nadoknadi iz opravdano dosuđenog penala. Pred posljednje kolo situacija je takva da ekipi Bratstva odgovara samo pobjeda u posljednjem kolu na domaćem terenu u susretu sa direktnim konkurentom Čelincem. U protivnom, Kozarčani će se vratiti rang niže.
Ekipa Bereka je u mnogo lošijoj situaciji jer im se uz domaću pobjedu protiv Naprijeda trebaju „poklopiti“ rezultati utakmica u Kozarcu i Banjaluci gdje se sastaju Lauš i Željezničar. U ostalim susretima novi drugoligaš Vrbas je pobijedio Bratstvo iz Kozinaca a Čelinac je deklasirao Mineral. Dubrava i Lijevče su odigrali meč bez golova, Borac je pobijedio Lauš dok je Naprijed slavio protiv Jablanice.

Rezultati 25. kolo
Bratstvo Kozinci-Vrbas 0-1
Željezničar-Bratstvo Kozarac 1-1
Borac-Lauš 2-1
Čelinac-Mineral 5-0
Dubrave-Lijevče 0-0
Naprijed-Jablanica 3-2
Gomjenica-Berek 1975 2-0

Tabela
1.Vrbas 50
2.Gomjenica 44
3. Željezničar 42
4. Jablanica 40
5. Dubrave 40
6. Lijevče 39
7. Naprijed 37
8. Čelinac 36
9. Lauš 34
10. Bratstvo Kozarac 34
11. Berek 1975 33
12. Borac 26
13. Mineral 18
14. Bratstvo Kozinci 13

Parovi 26. (posljednje)kolo
Lijevče-Gomjenica
Berek 1975-Naprijed
Jablanica-Borac
Lauš-Željezničar
Bratstvo Kozarac-Čelinac
Mineral-Bratstvo Kozinci
Vrbas-Dubrave

Comments are closed.