Regionalna liga Zapad: OFK Brdo-FK Omarska 1-6(0-3)

Fudbaleri „Omarske“ su u 12. kolu Regionalne lige Republike Srpske – grupa Zapad sa ubjedljivih 6:1 savladali OFK „Brdo“ na Vedrom polju u Hambarinama i devetom uzastopnom pobjedom ostali na čelu tabele sa 30 bodova, te realnim izgledima da osvoje titulu jesenjeg šampiona, ukoliko i u posljednjem kolu u prvom dijelu prvenstva ostvare uspjeh na svom terenu protiv „Krupe“.

Izabranici trenera Milenka Vulete od početka su nametnuli svoj ritam igre, stvarali prilike, a došli su u vođstvo u 11. minuti susreta kada je loše reagovao golman domaćih Jadranko Vidović. On je slabo degažirao jednu laganu loptu koja pada tačno na nogu Mirka Hrvaćanina, koji lob-udarcem sa više od trideset meatara trese mrežu domaćih.

Samo pet minuta kasnije Vladan Anđić je prošao po lijevoj strani napada i uposlio Borislava Grahovca, koji je udvostručio prednost svog tima.

U 28. minuti sporan detalj koji je mogao da utiče i na konačan ishod susreta. Naime, nakon igranja rukom jednog igrača „Omarske“ u svom šesnaestercu, sudija Luka Bilbija mogao je „mirne duše“ da pokaže na bijelu tačku za „Brdo“, ali to nije učinio i pored protesta gotovo kompletne ekipe trenera Amira Kaltaka.

Nakon toga, fudbaleri „Omarske“ i dalje stvaraju prilike, a u 34.minutu Nemanja Malešević je dugom loptom sa svoje polovine pronašao Hrvaćanina, koji je sam pred protivničkim golom i ponovo je neumoljiv za vođstvo od 3:0, rezultat sa kojim se otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu igralo se po kiši koja je otežavala posao i jednima i drugima, ali su gledaoci mogli da uživaju u novim golovima. Igrala se 60. minuta kada je Anđić igrao rukom, a kapiten domaćih Dino Dedić bio je siguran realizator najstrože kazne.

Očekivalo se da će ovaj gol „dati krila“ izabranicima trenera Kaltaka, međutim, samo minut kasnije Dejan Zmijanjac ruši Milibora Miljevića, kada je bio u poziciji da uđe u šesnaesterac i, pošto je već imao žuti karton, opravdano je isključen.

Miljević izvodi slobodan udarac, Vidović kratko odbija loptu po klizavom terenu, a najbolji akter meča Hrvaćanin postiže svoj treći pogodak.

Iskusni Miljević je četiri minuta kasnije uspio i sam da se upiše u listu strijelaca, a kako je do kraja na terenu dominirao brojčano nadmoćniji lider Regionalne lige grupa Zapad, Ognjen Jaćimović je dva minuta prije kraja utakmice „ovjerio“ zaslužen trijumf gostiju.

Prema riječima domaćeg trenera Amira Kaltaka, Omarska je u svim elementima fudbalske igre nadvisila Brdo.

„Čestitam gostima na zasluženoj pobjedi. Više su željeli ova tri boda, više su pokazali na terenu dok su moji igrači odigrali ispod svog nivoa. Međutim, ne mogu da ne spomenem sporni detalj nakon tridesetak minuta igre. Da je tada glavni sudija dosudio penal za Brdo i sankcionisao gostujućeg igrača koji je igrao rukom, utakmica je mogla krenuti sasvim drugačijim tokom“, rekao je Kaltak.

Na kraju, po prikazanoj igri sasvim zaslužena pobjeda „Omarske“, ali ovaj susret će možda imati i „treće poluvrijeme“.

Pozivajući se na odluku Disciplinske komisije FSP Prijedor, po kojoj trener „Omarske“ Vuleta nije mogao da sjedi na klupi, jer mu je po članu 68. Disciplinskog pravilnika FS RS „zabranjeno vršenje svih funkcija u fudbalu u trajanju od trideset dana“, službeni predstavnik OFK „Brdo“ je najavio žalbu.

Stadion Vedro polje Hambarine
Gledalaca: 300
Sudija: Luka Bilbija (Prijedor)
Strijelci. Hrvaćanin u 11., 34. i 62., Grahovac u 16., Miljević u 66. i Jaćimović u 88. minuti za Omarsku, a Dedić u 60. minuti za OFK Brdo
Žuti kartoni: Kecman, Zmijanjac (OFK Brdo), Hrvaćanin, Anđić (Omarska)
Crveni karton. Dejan Zmijanjac (OFK Brdo) u 61.minuti

OFK BRDO:
Vidović 5,5, Kazaferović 6, Zmijanjac 5, Dedić 6,5, Čaušević 5,5, Marinović 6,5,
Babić 6 (od 75.minuta Banović -), Gavranović 6 (od 89.minuta Grbić -), Savić 6 (od 54.minuta Brkić 6,5), Kecman 6, Gredelj 6
Trener: Amir Kaltak

OMARSKA:
Štikovac 7, Malešević 8, B.Romanić 7,5, Nišević 7,5, Anđić 8, Grahovac 8, Krecelj 8,
Hrvaćanin 9 (od 71.minuta Višić -), Dejan Romanić 7,5 (od 67.minuta Jaćimović -), Kolundžija 8,
Panić 7 (od 46.minuta Miljević 8)
Trener: Milenko Vuleta

Tekst i foto – Nenad Đerić i GradPrijedor.com

Comments are closed.