Revija boksa u Prijedoru

kratos

„Kratos Fighting Challenge“ iz Austrije u prijedorskoj Ljetnoj bašti sinoć je priredio uspješnu reviju boksa.

Oko 400 poklonika borilačkih sportova promatralo je revijalne borbe u semi konkaktu i amaterskom boksu. U oficijelnom K-1 programu bile su 4 borbe a po prvi put Prijedorčani su bili u prilici da vide oficijelne MMA borbe gdje su, u tri puta po 2 minuta pobjede ostvarili prijedorskli borci. U večeri boksa prijedorčani su imali razloga za uživanje.

U semi kontakt, revijalni nastup, desetogodišnja dejvojčica Jelena Kuzmanović, karatistkinja prijedorskog KK „Shodana“, bila je bolja od Anastasije Đorda iz Banja Luke. U semi kontaktu veče je obilježila Prijedorčanka Ana Mari Praštalo koje je u amaterskom boks do 70 kilograma, zasluženu pobjedu ostvarila nad Anom Cvijić iz Banja Luke.

K 1 BORBE
U K-1 borbama pobjede su ostvarili Prijedorčani Darko Vasiljević koji je u kategoriji do 57 kilograma pobjedio Marka Dimitrovićaiz Banja Luke. Dragan Dragojević je u kategoriji plus 67 kilograma porazio Faruka Memića iz Krupe, dok je Slaviša Miodrag porazio Krupljanina Alu Hukanovića. Željko Stegić je bio prejak za Igora Čenadžiju iz Hrvatske.

MMA DIO
Nakon ovih borbi usledila je prezentacija dječje selekcije karate kluba „Gong” Prijedor” te oficijelni MMA dio. U devetoj borbi večeri dva puta pet minuta po UFC pravilima, Nikola Ivković je porazio Danijela Tomića iz Gradiške. Priejdorski borac Stefan Miodragovića je uz pomoć vjerne publike porazio Njegoša Kesera.

Poslastica večeri bio je meč, do 70 kilograma, tri puta pet minuta, Banjalučanin Dragana Pešića, po mnogim najboljeg MMA borac u Republici Srpskoj, i Tomasa Dokmana iz Slovačke. Banjalučanion je nakon trijumfa nagrađen aplauzom.

„Kratos Fighting Challenge” uspješno je prezentovao Gordan Zorić iz Fight Cluba „Winner“ Prijedor.

Autor: Kozarski vjesnik

Comments are closed.