Rokvić odbio fotelju

Poslije (ne)očekivane ostavke Draška Simića na funkciji predsjednika Fudbalskog kluba Rudar Prijedor, ovaj premijerligaš je i dalje bez vodećeg čovjeka. Kako smo obaviješteni, trenutno ulogu vršioca dužnosti prvog čovjeka uprave obavlja potpredsjednik Drago Milošević, koji je prije dolaska prethodnog predsjednika bio na vrhu „rudara“.
– U klubu čine sve napore kako bi bila prevaziđena sadašnja situacija u Rudar Prijedoru poslije ostavke Draška Simića. Čini se da je situacija prilično alarmantna, jer niko neće da sjedne u predsjedničku fotelju, vrijeme brzo prolazi i veliko je pitanje da li će do početka nove takmičarske sezone, koja počinje 6. avgusta, biti izabran prvi čovjek Upravnog odbora – ovo je za „Fokus“ izjavio izvor blizak prijedorskom premijerligašu.
Jedan od onih kome je bila ponuđena funkcija predsjednika Rudar Prijedora bio je Branislav Rokvić. Radi se o čovjeku koji je već obavljao ovu dužnost u vremenu kada su „rudari“ za vrlo kratko vrijeme iz Druge lige Republike Srpske stigli do premijerligaškog društva BiH.
– On je bio prvi pik, ali, koliko sam upoznat, Branislav Rokvić je glatko odbio tu ponudu. I to je naznaka da će biti vrlo teško doći do kvalitetnog rješenja i tako će po svoj prilici nešto duže trajati kriza rukovođenja u Fudbalskom klubu Rudar Prijedor – dodao je naš izvor.
Ono što je najvažnije jeste da pomenuta kriza nije zahvatila ekipu koja se pod dirigentskom palicom trenera Dragana Radovića marljivo priprema za predstojeće obaveze u šampionatu BiH. „Rudari“ su kasno juče imali zakazanu test utakmicu sa Slobodom iz Mrkonjić Grada, dok će sutra u Gradišci odigrati polufinalni meč s Proleterom iz Teslića u okviru tradicionalnog turnira kojeg organizuje Opštinski fudbalski savez Gradiška.
Džafić se ne javlja
Iako je bilo govora da će se Mirza Džafić staviti na raspolaganje treneru Draganu Radoviću, od toga najvjerovatnije neće biti ništa.
– Imali smo obećanje njegovog menadžera da će se priključiti pripremama, ali se on još nije javio i niko od nas ne zna da li će se naš najbolji napadač iz prošle sezone pojaviti na treninzima – rekao je Zoran Janjetović, sekretar Fudbalskog kluba Rudar Prijedor.
Fokus

Comments are closed.