Rudar će izboriti opstanak u ligi

Prvotimca Rudar Prijedora Vedrana Kantara po povratku sa priprema u Makarskoj dočekala je vijest da je na tradicionalnoj manifestaciji “Fudbal godine”, koju organizuje PFS Prijedor, ponio epitet najboljeg igrača ove regije u 2011. godini.
Odlični vezista, koji će 31. marta napuniti 27 godina, ga je u potpunosti zaslužio, pošto je jesenas bio jedan od nosilaca igre tima izabranika Dragana Radovića.
– Svakako da prija ovakvo priznanje, koje je stiglo od sopstvene sredine. Hvala svim fudbalskim poslenicima koji su mi ga dodijelili, a za mene ova nagrada ujedno predstavlja i obavezu više da se i dalje trudim da pružam maksimum braneći boje kluba koji volim. Radili smo na Hrvatskom primorju u odličnoj atmosferi, veoma dobro i što je najvažnije nije bilo povreda, ako se izuzme bol u koljenu Gorana Kantara, ali biće vrlo brzo spreman da zauzme svoje mjesto kraj lijeve aut linije – istakao je Kantar.
Ne zabrinjava ga to što su u četiri provjere postignuta samo dva gola, oba protiv prvoligaša FBiH, kakanjskog Rudara. Optimista je pred proljećni dio prvenstva i ne žali puno što je i, pored mogućnosti da ove zime pojača redove aktuelnog šampiona BiH banjalučkog Borca, te ponude da karijeru nastavi u Kazahstanu, ostao na prijedorskom Gradskom stadionu.
– Stigao nas je umor od napornih treninga, a uz lakši finiš priprema i “generalku” protiv izuzetno pojačanog prvoligaša Republike Srpske novogradske Slobode, vjerujem da ćemo spremno dočekati bitke u drugom dijelu takmičenja. Imamo težak raspored, ali uz podršku naših vjernih navijača, posebno “alkohol bojsa”, ne bi trebalo da imamo problema da ostvarimo željeni cilj i zauzmemo jedno od mjesta u sredini tabele – dodao je Kantar.
Olimpik
U prvom kolu proljećnog dijela prvenstva fudbaleri Rudar Prijedora gostuju u Sarajevu, gdje će se sastati sa Olimpikom.
– Jesenas su nam ostali dužnici, jer smo na premijeri igrali neriješeno, 1:1. Nadam se da ćemo uspjeti da im se revanširamo i da se iz Sarajeva vratimo neporaženi – naglasio je Kantar.
Tekst – Glas Srpske
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.