Rudar ima bolji tim nego u jesenjem dijelu šampionata

Trener Rudara Dragan Radović uvjeren je da Prijedorčani u predstojeće okršaje u Premijer ligi ulaze sa mnogo boljim timom nego jesenas. Radović tvrdi da su pojačanja podigla kvalitet igre i ističe da je tome naročito doprinijeo povratnik Borislav Mikić, koji pravi razliku na terenu.
Šef stručnog štaba prijedorskog premijeligaša zadovoljan je formom svojih igrača poslije priprema iako je tim u četiri kontrolna meča zabilježio dva poraza i po jedan remi i pobjedu. Radović tvrdi da ga ti rezultati uopšte ne zabrinjavaju, jer su igrači na desetodnevnim priprema u Makarskoj bili maksimalno angažovani.
– Sada se na našem terenu spremamo za start proljećnog dijela Premijer lige. Akcenat smo stavili na uigravanje odbrane jer smo u tom dijelu tima pretrpjeli izmjene. Ostalo je još da uvježbamo neke situacije u fazi napada, jer smo na ovim mečevima napravili dosta šansi, ali je izostala realizacija – kaže Radović.
On ističe da ambicije Rudara ostaju nepromijenjene. Cilj je da ekipa zadrži deseto mjesto na tabeli, s tim što je poželjno da popravi plasman za dve pozicije.
– Naš prioritet je stvaranje tima koji će u narednom prvenstvu imati mnogo veće ambicije i biti sposoban da se upusti u borbu za gornji dio tabele – tvrdi Radović.
Trener Rudara dodaje da će na startu ekipa imati težak raspored u prvih pet kola.
– Tri puta smo gosti, a nama dolaze Željezničar i Borac, koji imaju šampionske ambicije. Ako uspijemo da osvojimo između tri ili šest bodova, onda će nam u nastavku biti lakše – tvrdi Radović.
Prijedorčani će danas odigrati kontrolni meč protiv Krajišnika iz Velike Kladuše, a generalna proba je u nedjelju protiv Slobode u Novom Gradu.
Tekst – Press RS
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.