Rudar kažnjen zbog skandiranja „Ratko Mladić“

fsbih

FK Rudar Prijedor kažnjen sa ukupno 5.550 KM jer su njegovi navijači na utakmicama protiv Širokog i Slavije skandirali političke poruke, među kojima i “Ratko Mladić”.

Na utakmicama devetog i desetog kola Premijer lige BiH navijači Rudara skandirali su ime generala VRS Ratka Mladića, optuženog za ratne zločine, pa je klub kažnjen odlukom Disciplinske komisije FSSBiH.

Rudar je kažnjen i sa 1.000 KM jer nije imao prijavljenog licenciranog pomoćnog trenera u zapisniku meča protiv Širokobriježana.

I FK Sarajevo sankcionisan je jer nije imao prijavljenog licenciranog glavnog trenera u meču sa Radnikom.

Aktuelni šampion BiH dodatnih 1.000 KM mora platiti jer nije imao prijavljenog licenciranog pomoćnog trenera u duelu 10. kola protiv Viteza, ali i sa 1.500 maraka zbog upotrebe pirotehnike navijača u tom susretu.

FK Željezničar će zbog „paljenja baklji“ vlastitih navijača u prvenstvenoj utakmici s Drinom u kasu Saveza morati uplatiti 2.500 maraka, kao i 1.000 jer ni oni nisu u zapisniku nisu imali prijavljenog licenciranog pomoćnog trenera.

Od „većih“ danas izrečenih kazni DK FS BiH vrijedi izdvojiti i onu u iznosu od 3.500 KM za Velež zbog propusta u organizaciji meča sa Olimpicom, kao i radi neprijavljenog glavnog trenera u zapisniku susreta.

Između ostalih, Zrinjski će platiti 2.000 KM zbog upotrebe pirotehnike navijača u Kup susretu protiv Sarajeva, a Slavija 1.000 radi odstupanje od rokova u postupku licenciranja i dostave dokumentacije za sezonu 2015/2016.

Autor: Anadolija – mondo.ba

Comments are closed.