Rudar Prijedor: Atrakcija Dominikanac Asevedo

Velimir Baja Stojnić, šef stručnog štaba Rudar Prijedora, izvršio je prozivku igrača za novu sezonu u kojoj „rudari“ žele da izbore plasman u gornjem delu tabele. Očekuje se veliki broj novih lica i fudbalera koji do sada nisu nastupali u „žuto-plavom“ dresu, a ko će od njih ostati za sada je nepoznato moraće da prođu testove stručnog štaba.
– Od deset do dvanaest novih imena s kojima ćemo u naredna dva tri dana, kroz probne utakmice i test-treninge raditi i sagledati situaciju, odnosno da li zaslužuju da ostanu – istakao je trener Prijedorčana.
Među fudbalerima koji će biti na probi su Šerif Hasić fudbaler koji je proteklu polusezonu igrao u Krajišniku iz Velike Kladuše, a pre toga nastupao za Zvijezdu iz Gradačca i Čelik, tuzlansku Slobodu, Novi Pazar i švajcarski Kriens. Takođe, očekuje se i dolazak mladog golmana iz Beograda, Marka Nikolića. Prošao je sve omladinske selekcije kako „crno-belih“ tako i „orlića“, a pošto od dolaska Mladena Lučića najverovatnije nema ništa on bi mogao da pojača konkurenciju Aleksandru Nikoliću i Zoranu Rodiću.
U igri je i mladi vezista Anid Travančić koji je minulu polusezonu igrao u zeničkom Čeliku. Pre toga je nastupao za Zagreb, splitski Hajduk i zagrebačku Lokomotivu. Na meti je i Nemanja Kokanović iz dobojske Sloge, drugoplasiranog tima Prve lige Republike Srpske koji je jedno vreme stažirao i u Slovačkoj. Doći će i Branko Ilinčić, tačnije vratiće se iz Radnika iz Urija gde je radio kao trener i igrao.
Posebnu atrakciju na Gradskom stadionu u Prijedoru u novoj sezoni trebao bi da donese reprezentativac Dominikanske Republike Edvard Arturo Asevedo Kruz koji je ofanzivni vezista, a nastupao je za prvoligaša Republike Srpske, Modriča Maksimu.
Na kraju krug završava se na talentovanom Goranu Burazoru iz dubičkog Borca, odnosno Stevi Kovačeviću, prvotimcu Slobode iz Novog Grada, prvoligaša Republike Srpske.
– Programski ćemo da radimo u Prijedoru, ali celokupne pripreme nećemo moći da obavimo na Gradskom stadionu. Biće potrebno da odemo negde bar sedam dana da finalizujemo pripreme, postoji nekoliko mogućnosti da rešimo taj odlazak iz grada na Sani. Dogovorićemo se sa sponzorima kluba kako je to izvodljivo i koja je opcija najprihvatljivija – rekao je šef struke Velimir Baja Stojnić.

Kvintet bez probe
U petak je delegacija Rudar Prijedora boravila u zvaničnoj poseti komšijskom Borcu i čelnici dva kluba su dogovorili saradnju na svim nivoima. Banjalučani bi u Prijedor trebalo da proslede neke igrače kao što su Perica Ivetić, Siniša Dujaković i Srđan Stojnić. Ove igrače odlično poznaje trener Velimir Stojnić tako da nema potrebe da budu na probi, kao ni tandem iz Kozare, Miodrag Gigović – Nemanja Stjepanović.
– Ljudi iz Borca su bili izuzetno korektni, razgovarali smo o svemu i postigli saradnju na visokom nivou. Drago nam je što su i u Borcu bili raspoloženi za ovu priču jer mi želimo da negujemo odlične odnose sa svim klubovima, pogotovo iz komšiluka – rekao je v.d. sekretara Rudar Prijedora Milan Milunović Milun.
Tekst – Slavko Basara-Sportlive.ba
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.