Rudar Prijedor: Bez gomilanja igrača

rudar prijedor grbU Rudar Prijedoru još uvek nije podvučena linija ispod jesenjeg učinka, na prvoj sednici Upravnog odbora kluba biće izvršena analiza u takmičarskom i organizacionom segmentu, odnosno doneseni zaključci za redosled poteza koji treba da se povuku za prolećni deo sezone.

Mnogo toga zavisiće i od izveštaja šefa stručnog štaba Velimira Baje Stojnića u kojem je on zatražio određene stvari, konkretno vezano za odlaske i dolaske igrača. Za sada je sadržaj tog dokumenta tajna i nalazi se u rukama predsednika Božidara Grbića.

– Naveo sam određene stvari koje bi bilo dobro da se urade kako bi prolećni deo dočekali još organizovaniji, kvalitetniji i bolji. Imamo i određenih želja kada je u pitanju igrački kadar što se pojačanja tiče, neki će napustiti klub. Prioritetni cilj je da zadržimo većinu ekipe iz jesenjeg dela na okupu i samo je nadogradimo – rekao je trener Stojnić.

Nije tajna da je želja Stojnića i Prijedorčana da i u drugom delu prvenstvene trke „zeleno-crni“ dres nose napadač Haris Handžić i kapiten Borislav Mikić. Oni su ujedno i najbolji strelci kluba sa po četiri pogotka minule jeseni.

Ugovorne obaveze istekle su Goranu Kecmanu, Dušku Sakanu i Borislavu Topiću, dok su Vladimir Karalić i Damir Rovčanin već uzeli papire. Želju za odlaskom izrazio je i golman Aleksandar Nikolić, kao i Rus Apolon Lemondžava. Ponude za promenu sredine, iako su ugovorom vezani za Prijedorčane, dobili su Boris Savić, Marinko Rastoka i Edvard Arturo Azevedo Kruz koji se nalazi s reprezentacijom Dominikanske Republike na Kupu Kariba.

– Nadam se da će promene u našem igračkom kadru biti minimalne i da ćemo na proleće biti još jači. Želja nam je da angažujemo dva ili tri kvalitetna pojačanja, priključimo omladince prvom timu i stvorimo budućnost kluba. Nećemo gomilati igrački kadar – dodao je Stojnić.

Na prvom narednom Upravnom odboru trebalo bi da bude poznat i datum početka priprema za drugi deo šampionata u Premijer ligi BiH. Kako sada stvari stoje biće to negde između 10. i 20. januara sledeće godine, a jedan deo biće sproveden i na Jadranskom primorju.
Tekst – Sportlive.ba
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.