Rudar Prijedor desetkovan u Travniku

Kao u posljednjih mjesec dana i u Travniku će momčad Rudar Prijedora da bude desetkovana, jer zbog povreda u timu neće biti nekoliko igrača.
Tripić, Despotović, Kujundžija i Janković se oporavljaju poslije neugodnih operacija, dok Srndović, Karić i Veinović zbog povrede nisu u kombinaciji za Travnik. U momčad se vraćaju Kecman i Kotaran, tako da će posljednja linija biti jača u odnosu na prethodne utakmice.
„U posljednja dva kola potrebna su nam tri boda, ali u nekim računicama i jedan bod bi bio dovoljan. Mi u Travnik idemo oslabljeni, ali vjerujem u igrače koji će biti na terenu. Uostalom oni su u posljednjim utakmicama pružali dobre igre“, rekao je trener Velimir Stojnić.
Damir Tosunović igra u odličnoj formi ove sezone i on bi mogao da uz Vedrana Kantara bude važna karika u lancu želja momčadi Rudar Prijedora.
„Ne uzbuđujemo se uoči posljednja dva meča sezone, mirno dočekujemo Travnik i onda ćemo kući snage odmjeriti sa Zrinjsakim. Siguran sam da možemo uzeti tri boda i tako i teoretski obezbjediti opstanak. Uostalom mi nememo drugog izbora, nego da pobjedimo. Prijedor zaslužuje da ima premijerligaša“, rekao je Damir Tosunović.
Tekst – Sportsport.ba
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.