Rudar Prijedor: Devetorica ostaju

S devetoricom fudbalera koji su u prošloj sezoni nosili dres Rudar Prijedora, a bio im je istekao ugovor, postignut je dogovor i na njih će trener Velimir Baja Stojnić računati i u narednom prvenstvu. To su: Goran Kotaran, Emilko Janković, Marinko Rastoka, Goran Kecman, Nebojša Šodić, Luka Kujundžija, Miloš Srndović, Anel Ramić i golman Aleksandar Nikolić.
-Uradili smo veliki posao, klupsko rukovodstvo je dogovorilo s pomenutim igračima saradnju u budućem periodu i sada se okrećemo pojačanjima. Još zvanično niko nije došao, pojedini fudbaleri koji su došli na probu nisu zadovoljili, svaki dan na treninzima imaćemo po nekoliko novih imena. Oni koji zadovolje naše kriterijume s njima će biti potpisani ugovori. Pored gore navedene devetorice treba istaći da u klubu ostaje i veteran Borislav Mikić je odlučio da i dalje igra i na njega najozbiljnije računamo – istakao je šef struke prijedorskog premijerligaša Velimir Baja Stojnić.

Kako smo uspeli da saznamo apetite trenera „rudara“ nisu zadovoljili golmani Igor Božić (Proleter, Teslić) i Marko Nikolić (Mladi radnik), kao ni desni bočni fudbaler Milorad Jovanović (Borac, Čačak). Oni su se vratili u klubove iz kojih su došli u grad na Sani.
-Nećemo gomilati igrački kadar, samo ono što nam je potrebno i kvalitetom odgovara angažovaćemo, a ovi mladi fudbaleri bi trebalo da idu u drugom pravcu, svog sazrevanja i usavršavanja. Možda se jednog dana i vrate u Prijedor, ko zna. Konkurenciji na golmanskoj poziciji želimo da pojačamo do maksimuma tako da će Zoran Rodić ići u sredinu gde će moći da brani i da ima takmičarske utakmice – rekao je Stojnić.

Zvanično iz kluba je otišao samo Vedran Kantar koji je prešao u komšijski Borac iz Banjaluke. One je licenciran za Banjalučane u evrokupovima, a papire je još jedino zatražio napadač Damir Tosunović.
-Tosunović želi da ide, traži novi klub i zvanično je podneo zahtev za podizanje papira. S njim ćemo napraviti sporazumni razlaz jer je na njemu prisutna velika želja da se okuša u nekoj novoj sredini, pa ćemo mu izaći u susret – dodao je strateg Prijedorčana.

Na prvom okupljanju u ponedeljak nisu se pojavili, neopravdano, Goran Mirović i Damir Rovčanin, pa u ovakvim slučajevima šef stručnog štaba piše displinske prijave protiv neposlušnih igrača koji su se ogrešili o klupsku disciplinu.
-Videćemo ustvari o čemu se tu radi. Oni su ugovorom vezani za Rudar Prijedor, nisu se pojavili na prozivci niti su izostanak opravdali, nisu se nikome javili. Uradiću ono što ovakve situacije zahtevaju i videćemo šta je po sredi. Disciplina mora da bude na visokom nivou – jasan je Stojnić.

Dolazi Huseinbašić
Nermin Huseinbašić, fudbaler Zvijezde iz Gradačca pojavio se na treninzima Prijedorčana i on će biti nekoliko dana na probi.
-Reč je o kvalitetnom i iskusnom fudbaleru, videćemo na kojem je nivou i ukoliko zadovolji naše kriterijume ostaće u Rudar Prijedoru – istakao je Stojnić.
Tekst – Slavko Basara-Sportlive.ba
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.