Rudar Prijedor dobio utakmicu protiv Zrinjskog postignutim rezultatom 2-1

Prekinuta utakmica 11. kola Premijer lige BiH između Zrinjskog i Rudar Prijedora (1:2) registrovana je postignutim rezultatom na terenu. Takvu odluku donijela je Takmičarska komisija Fudbalskog saveza BiH na današnjoj vanrednoj sjednici koja je održana u Sarajevu.

Tako su u vodu pale razne spekulacije o epilogu ove utakmice, a mjerodavan je bio zvanični zapisnik susreta koji su potpisali delegat Davor Ristović iz Istočnog Sarajeva i glavni arbitar Irfan Peljto iz Sarajeva koji su naveli da je susret prekinut u 76. minuti, a ne u 68. minuti kako su pojedinci htjeli da prikažu. Tako je Rudar Prijedor dobio zaslužene bodove osvojene na terenu, dok će Zrinjski imati pravo žalbe Apelacionoj komisiji jer su se poštovala striktna pravila takmičenja pošto je odigrano 80 odsto utakmice.

Meč Zrinjski – Rudar Prijedor prekinut je u 76. minuti zbog nevremena i jake kiše, praćene jakim vjetrom i munjama, zbog natopljenog terena.

-Mislim da je odluka Takmičarske komisije FS BiH ispravna i jedina logična, Rudar Prijedor je ponovo na terenu zaslužio tri boda. Očitali smo lekciju Mostarcima o modernom fudbalu, ali isto tako i o potcjenjivanju protivnika tako da možemo da budemo zadovoljni i okrećemo se utakmici protiv Radnika u kojoj sve ovo moramo da ovjerimo. Meč protiv Radnika je jako bitan za nas – rekao je šef stručnog štaba Rudar Prijedora Velimir Stojnić.

Rudar Prijedor je trenutno na osmoj poziciji Premijer lige BiH sa 16 osvojenih bodova.
Tekst i foto – Slavko Basara i GradPrijedor.com

Comments are closed.