Rudar Prijedor gostuje u nedjelju u Mostaru kod Zrinjskog

U utakmici protiv Zrinjskog u Mostaru (nedjelja, 28. oktobra, 16.30 časova) fudbaleri Rudar Prijedora žele prije svega da zaliječe rane dobijene u boju sa Slavijom iz Istočnog Sarajeva. Osim toga popularni „plemići“ su dužnici Prijedorčanima jer su ih 19. septembra pobijedili na njihovom terenu u šesnaestini finala Kupa BiH (1:0) i eliminisali ih iz daljeg takmičenja.

– Zrinjski je sigurno jedan od najkvalitetnijih timova u BiH, pobijedio nas je u Kupu na našem terenu. U Mostar putujemo rasterećeni više možemo da dobijemo nego da izgubimo. Neumjesno je prijetiti „plemićima“, ali ćemo nastojati da odigramo što bolje i ostanemo neporaženi, odnosno donekle zaliječimo rane zadobijene u duelu sa Slavijom. Nadam se da ćemo prebroditi sve poteškoće – rekao je šef stručnog štaba Rudar Prijedora Velimir Baja Stojnić.

Pravo nastupa u gradu sa Neretve, zbog tri žuta kartona, nemaju Marinko Rastoka i Miodrag Gigović koji su protiv čete iz Istočnog Sarajeva zaradili treći isključujući karton. Na povredu se žali i napadač Duško Vranešević tako da ni on neće biti u kombinaciji za sastav protiv Hercegovaca iz zapadnog Mostara.

– Primorani smo da iz utakmice u utakmicu mijenjamo sastav, ali to nas ne remeti jer imamo kvalitetan izbor alternativa. Postoje i određeni problemi koji treba da se riješe unutar kolektiva, nadam se da ćemo u finišu jesenje sezone ipak biti oni pravi i da ćemo osvojiti dovoljan broj bodova da odemo na miran zimski odmor – dodao je Stojnić.

U timu Rudar Prijedora u Mostaru od prvog minuta trebalo bi da zaigra i vezista Anel Ramić.

– Zrinjski je kvalitetna ekipa i zna šta hoće. Možda su Mostarci malo umorni od Kupa BiH i meča sa sarajevom na „Koševu“, ako to primjetimo nastojaćemo da iskoristimo tu činjenicu. Zrinjski je naš dužnik. Još nismo zaboravili poraz u Kupu BiH. Nadam se da ćemo u Mostaru prikazati kvalitetnu partiju i stići do pozitivnog rezultata. Ove jeseni već smo jednom trijumfovali u ovom gradu, protiv Veleža. Zašto ne bi i drugi put? Nadam se da ćemo biti pravi i da ćemo stići bar do boda koji bi ispunio naše ambicije – jasan je Ramić.

Fudbaleri iz Prijedora će put Hercegovine krenuti u subotu poslijepodne nakon treninga na Gradskom stadionu.

U MOSTARU

30. avgust 2009. Zrinjski – Rudar Prijedor 3:1
25. septembar 2010. Zrinjski – Rudar Prijedor 1:0
26. novembar 2011. Zrinjski – Rudar Prijedor 3:1

U PRIJEDORU

27. mart 2010. Rudar Prijedor – Zrinjski 2:0
23. mart 2011. Rudar Prijedor – Zrinjski 2:0
26. maj 2012. Rudar Prijedor – Zrinjski 3:2

STATISTIKA

U MOSTARU: 3 3 0 0 7:2
U PRIJEDORU: 3 0 0 3 2:7
UKUPNO: 6 3 0 3 9:9

Press služba
FK Rudar Prijedora

Comments are closed.