Rudar Prijedor-Gradnja tribine smanjila sredstva

Fudbaleri Rudar Prijedora koji su jesenji dio prvenstva u Premijer ligi BiH okončali na 10. mjestu sa 18 bodova otišli su na zaslužen odmor.
Sa završetkom kalendarske godine ugovori ističu Zlatku Đoriću, Goranu Kecmanu, Miodragu Bursaću i golmanu Zoranu Rodiću, kao i Budimiru Despotoviću, koji se poslije loma noge vratio u trenažni proces, ali se sa sigurnošću ne može tvrditi da li će, ne samo na njih, nego i na još neke dosadašnje prvotimce šef stručnog štaba Dragan Radović moći da računa u nastavku Premijer lige BiH.
– Novčana situacija, kao i u mnogim drugim sredinama nije najpovoljnija. Početkom gradnje istočne tribine na Gradskom stadionu smanjili smo sredstva, pošto je najveći dio njih usmjeren ka tom projektu. Nema sumnje da će investicija, čija je ukupna vrijednost radova milion maraka, započeta 15. jula, još 2.358 sjedišta, koja bi trebalo da budu postavljena do nastavka borbe za bodove, dati lijepo ruho ovom sportskom zdanju – rekao je vršilac dužnosti predsjednika Rudar Prijedora Drago Milošević.
Dugoročno gledano, opština Prijedor učinila je mnogo da ljubitelji fudbala iz Potkozarja, Krajine, pa i mnogo šire, budu zadovoljni prisustvom na ovom sportskom zdanju, kakvo i zaslužuje kolektiv svijetle i bogate tradicije.
– Iako imamo solidnu bodovnu zalihu, plašim se da ona prilično zavarava, jer u nastavku imamo težak raspored, ali vjerujem da ćemo ostvariti cilj. Gradnja tribine reflektovala se na neke naše unutrašnje probleme, a kod mene ostaje žal što prošle sezone kada smo bili u mogućnosti da izborimo plasman u Evropu, nije postojala odlučnost za taj iskorak. Time bismo, novcem koji se dobija za izlazak na međunarodnu scenu, bili daleko u povoljnijoj poziciji u ovom momentu – dodao je Milošević.
Opština i sponzori
Klub se finansira iz budžetskih sredstava i od generalnog sponzora, rudnika iz Ljubije.
– Nadam se da će nivo budžetskih sredstava od opštine Prijedor ostati na istom nivou, na kojem je bio, pa uz pomoć „Arcelor Mital“ rudnika i ostalih izvora finansiranja moramo da zbijemo redove i što najbolje iskoristimo zimsku pauzu. Nadamo se da ćemo sa uspjehom završiti treću premijerligašku sezonu – rekao je Milošević.
Tekst – Glas Srpske
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.