Rudar Prijedor – Grbić: Pozitivna jesen i podrška Stojniću

trener rudar prijedora velimir stojnicUpravni odbor Fudbalskog kluba „Rudar-Prijedor“ na osmoj sjednici održanoj u utorak veče pozitivno je ocijenio izvještaj i analizu jesenjeg dijela Premijer lige BiH koje je uradio šef stručnog štaba Velimir Stojnić i data mu je podrška. Čelnici „rudara“ izrazili su zadovoljstvo postignutim rezultatima, 21 osvojenim bodom i plasmanom na devetu poziciju i jednoglasno su usvojili izvještaj trenera prvog tima.

-Možemo da budemo zadovoljni postignutim rezultatima u jesenjem dijelu sezone s obzirom na činjenicu da živimo u teškim vremenima. Naš cilj u ovoj sezoni je da budemo što dalje od borbe za opstanak, a jednoglasna podrška treneru Stojniću i stručnom štabu, odnosno pozitivno ocjenjivanje njegovog izvještaja kazuje da se nalazimo na pravom putu na kojem moramo da istrajemo – istakao je predsjednik Upravnog odbora FK „Rudar-Prijedor“ Božo Grbić.

Trener Stojnić je u izvještaju izvukao i određene zaključke koji su prihvaćeni i vrlo brzo će početi realizacija postavljenih zadataka, a to je stvaranje tima za proljeće i razgovor sa igračima koji treba da budu nosioci i kostur takmičarskog pogona.

-Određene stvari ćemo nastojati da ispravimo i unaprijedimo, nepravilnosti želimo da otklonimo kako bi u drugom dijelu prvenstva lakše nosili teret. Potrebno je da obavimo razgovore sa igračima koji će na proljeće biti nosioci igre, ali da posložimo i ostale stvari u klubu jer smo ljetos, svjesni smo toga, možda povukli i nekoliko ishitrenih poteza koji su posljedica kratkoće vremena jer se brzo moralo reagovati. Sada smo iskusniji za jedan period i uočene greške nećemo ponavljati – dodao je Grbić.

I ostali članovi Upravnog odbora dali su svoj komentar i razmišljanje kako vide organizaciju kluba u narednom periodu. Uprkos teškoj materijalnoj situaciji čelnici „Rudar-Prijedora“ pronalaze rješenja za ispunjavanje obaveza prema igračima, ali i administraciji kako kluba, tako i Saveza.
Jedan od zaključaka Upravnog odbora je i taj da se u narednom periodu prvom timu priključe i najtalentovaniji igrači i klupskog omladinskog pogona i da u budućnosti oslonac na vlastiti kadar i proizvodnja igrača bude na prvom mjestu.

-Svakako da su to pozitivna razmišljanja i ima prostora da se prvom timu priključe oni juniori koji su najviše pokazali u Omladinskoj Premijer ligi BiH. Oni će, uz nosioce igre stasavati, za njih je potreban i rad tokom zimske pauze kako bi dostigli željeni kapacitet i mogli da izdrže sve napore u seniorskom pogonu – rekao je trener Velimir Stojnić.

Prozivka igrača za proljećni dio sezone trebalo bi da se održi 20. januara.

Tekst i foto – Slavko Basara i GradPrijedor.com

Comments are closed.