Rudar Prijedor-Infrastruktura ispred pojačanja

Fudbaleri Rudar Prijedora startovali su sa pripremama za nastavak prvenstva Premijer lige BiH, ali šef stručnog štaba Dragan Radović postojeće stanje ocjenjuje kao status kvo s obzirom na to da i od preostalih sedam prvotimaca koje je očekivao dolazak su najavili golman Bojan Tripić, Stevan Jovanović i Mahir Karić.
O pojačanjima niko u klubu ne želi da govori, pa čak ne i o tome da je jedno od najavljenih, Saša Kovačević, umjesto da se vrati u grad na Sani, odlučio da karijeru, na pozajmicu od šampiona banjalučkog Borca, nastavi u matičnoj novogradskoj Slobodi i pomogne joj u borbi za opstanak u Prvoj ligi Republike Srpske.
– Dok god se ne stavi potpis kada je riječ o dolascima novih igrača, sve je u fazi pregovora. Možda smo prozivku trebali zakazati nekoliko dana ranije, pa bi stvari sada bile mnogo jasnije. Ovako u sveukupno teškoj situaciji u privredi i društvu, koja ni nas ne mimoilazi, u stanju smo stabilizacije na svim nivoima – izjavio je sportski direktor Rudar Prijedora Milenko Janković.
On je naglasio da su nastavljeni radovi na stadionu i da će on biti još bolji u drugom dijelu Premijer lige.
– Nova uprava želi da pomogne, ali nije prepoznala svu problematiku i cijelom obimu traži način kako da se organizujemo. Jedan smo od rijetkih fudbalskih kolektiva koji se upustio u velike poduhvate na popravljanju infrastrukture. Pored gradnje istočne tribine, mašine su i na terenu, mijenjamo drenažu i vjerujemo da će biti spreman za proljeće – istakao je Janković.
Tekst – Glas Srpske
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.