Rudar Prijedor: Iz Međugorja po bodove

Pred utakmicu sa Veležom u Mostaru (stadion Vrapčići) koja je na programu u subotu, 18. avgusta u 17 časova Velimir Stojnić, šef stručnog štaba FK Rudar Prijedor je optimističan:

– Poslije svega onoga što se dešavalo u meču protiv Sarajeva trebalo nam je mnogo vremena i truda se vratimo u normalu, odnosno da igrači ponovo budu psihički jaki. U Međugorju ćemo pokušati da dotjeramo finese i suprostavimo se Mostarcima najbolje što budemo mogli i umjeli. Za nas je uspjeh i bod, ali pokušaćemo da igramo našu igru i da stignemo do pobjede. Imamo određenih personalnih problema, ali se nadamo da ćemo bez obzira na izostanke nekih ključnih igrača uspjeti da se vratimo iz Vrapčića neporaženi.

Fudbaler Marinko Rastoka je proljetos u duelu Veleža i Rudar Prijedora postigao jedini gol u sudijskoj nadoknadi i donio svom timu trijumf.

– Volio bih da se nešto slično dogodi i sada mada će biti teško, dva puta uzastopno, pogotovo na njegovom terenu je teško pobijediti istog protivnika. Velež će nas shvatiti mnogo ozbiljnije. Imamo kvalitet i snagu da se suprostavimo Mostarcima i obezbijedimo pozitivan rezultat. Ukoliko izdržimo početni pritisak domaćina nekih 15 ili 20 minuta imamo šansu da se domognemo boda ili sva tri. Kako vrijeme bude odmicalo igrači Veleža će biti nervozniji jer su ti koji moraju da napadnu, što nama ide u prilog – rekao je Rastoka.

Za meč protiv Veleža stručni štab Rudar Prijedora ne može da računa na povrijeđene vezistu Borislava Topića (koljeno), napadača Duška Vraneševića (rame) i štopera Tomislava Puljića (koljeno).

Od povrede koljena oporavio se defanzivac Goran Kotaran.

Kažnjenih i suspendovanih nema.

Međusobni dueli
Rudar Prijedor i Velež su u okviru Premijer lige BiH odigrali šest utakmica i uspješniji su Prijedorčani u prethodne tri sezone, imaju četiri, a Mostarci dvije pobjede. Gol razlika je na strani „rudara“ 6:4.

U MOSTARU:
1. novembar 2009. Velež – Rudar Prijedor 1:0
21. avgust 2010. Velež – Rudar Prijedor 3:0
18. april 2012. Velež – Rudar Prijedor 0:1

U PRIJEDORU:
8. maj 2010. Rudar Prijedor – Velež 2:0
20. mart 2011. Rudar Prijedor – Velež 2:0
17. septembar 2011. Rudar Prijedor – Velež 1:0
Tekst i foto – Slavko Basara i GradPrijedor.com

Comments are closed.