Rudar Prijedor: Jevtić gleda ka Maleziji

Dok se ne konstituiše Upravni odbor i izabere novi predsednik Rudar Prijedora tročlana komisija u sastavu Nebojša Tomičić, Milorad Šipka i Rešid Crnalić Gerti vodiće brigu o takmičarskom pogonu i igračkom kadru, zajedno sa stručnim štabom na čijem čelu se nalazi Velimir Baja Stojnić.
Bez obzira što je prozivka igrača zakazana za ponedeljak, 25. juna u deset časova na Gradskom stadionu već sada je jasno da će biti određenih rokada i novina u takmičarskom pogonu. Mnogim igračima istekli su ugovori, neki će ostati, neki otići, i oni koji imaju još ugovorne obaveze žele da idu…
Pouzdani štoper Marko Jevtić je odradio ugovor s Prijedorčanima, želi da ostane na Gradskom stadionu, ali pod uslovom da „ne prođe“ u Maleziji. Dobio je primamljivu ponudu.
– Ne mogu da odbijem tu ponudu iz daleke zemlje, za mene bi nastup u Aziji bio novi izazov. Voleo bih da ostanem u Rudar Prijedoru gde sam proveo lep period, videćemo šta će od svega da bude – istakao je Marko Jevtić.
Na koga će trener Stojnić moći da računa i ko će se od novih imena pojaviti biće poznato na sam dan prozivke, a do tada u javnosti će provejavati samo špekulacije. Ipak…
Kako smo uspeli da saznamo, iako im nije istekao ugovor s prijedorskim premijerligašem ofanzivci Damir Tosunović i Damir Rovčanin su najavili odlazak iz grada na Sani. Njih dvojica imaju primamljive ponude iz inostranstva, ali i ostalih premijerligaša i po svemu sudeći spakovaće kofere. Golmanu Bojanu Tripiću je istekao ugovor, ali njemu predstoji još pola godine rehabilitacije nakon operacije ukrštenih ligamenata tako da će Aleksandar Nikolić i Zoran Rodić najverovatnije dobiti pojačanu konkurenciju, a pominje se Mladen Lučić iz banjalučkog Borca.
Klub je već napustio Vedran Kantar koji je prešao u banjalučki Borac, a njegovim stopama je otišao i Mahir Karić, dok je Adis Stambolija na meti Mađara, ali je on slobodan u izboru nove sredine. Goran Mirović je takođe na izlaznim vratima, po svemu sudeći vratiće se u Srbiju. Budimir Despotović ima još pola godine rehabilitacije posle preloma noge, dok je Emilko Janković zalečio neugodnu povredu ligamenata i najverovatnije će ostati u Prijedoru.
– Imamo listu želja i imena igrača koje bi voleli da vidimo u Rudar Prijedoru, ali još uvek ne bi o njoj diskutovali jer čekamo da vidimo ko će se od fudbalera kojima su istekli ugovori izjasniti da želi da ostane. Sigurno je da imamo i listu onih sa kojima nismo zadovoljni, ali sve će biti poznato na prozivci 25. juna – istakao je šef stručnog štaba Rudar Prijedora Velimir Baja Stojnić.

Ćorić na meti
Štoper banjalučkog Borca Leonid Ćorić nalazi se na meti Rudar Prijedora. Visoki defanzivac koji je jedno vreme stažirao i u Kozari, a bio nezamenljiv član šampionskog tima Laktaša ima ugovor s Banjalučlanima, ali nije pristao na njegovu reviziju pa je u „neobranom grožđu“.
Kako smo uspeli da saznamo Ćorić bi trebalo da se pojavi na prozivci Prijedorčana i ako stigne u grad na Sanu biće idealna zamena za Marka Jevtića koji je najavio odlazak.
Slavko Basara-Sportlive.ba
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.