Rudar Prijedor: Kokanović i Lemondžava-dobitna kombinacija

Nakon utakmice u Vlasenici i pobjede (1:0) strijelac jedinog pogotka Nemanja Kokanović bio je radostan. Ušao je u igru u 62. minutu umjesto Marinka Rastoke i za svega 13 minuta provedenih u igri pogodio je metu, uz pomoć Apolona Lemondžave kojeg je zahvatila lopta na putu do mreže drugoligaša.

– Drago mi je zbog gola kojem je kumovao i Lemondžava jer je njega posljednjeg lopta dotaknula. Nije važno ko je strijelac, najbitnije je da smo pobijedili i prošli dalje. Imamo veliki motiv u Kupu Republike Srpske i nadam se da ćemo doći do same završnice. Bilo bi lijepo kada bi zaigrali u finalu, ali i po prvi put u klupskoj istoriji da osvojimo pehar namijenjen pobjedniku ovog takmičenja – istakao je Kokanović.

Ruski internacionalac rodom iz Abhazije Apolon Lemondžava nadovezao se na riječi saigrača, i on je ušao u igru u drugom poluvremenu.

– Bilo je teško i neizvjesno, Vlasenica se pokazala kao čvrst rival. Strpljivo smo pleli mrežu oko gola domaćina i zaslužili smo trijumf. Lijepo je kada se pobjedi u gostima i izbori plasman u dalji tok takmičenja. Pri šutu Kokanovića lopta me je zakačila, ali potpuno je nebitno čije ime stoji kao strijelca, važno je da smo mi svoj cilj ostvarili i da smo se radosni vratili sa ovog gostovanja – rekao je Lemondžava.

Postojala je mogućnost da u subotu na Gradskom stadionu u Prijedoru, u uzvratnoj posjeti, gostuje slovenački prvoligaš Rudar iz Velenja. Ipak, Slovenci su otkazali put u Republiku Srpsku zbog zauzetosti na seminaru za trenere i najavili su dolazak nekom drugom prilikom.

– Tokom pauze nećemo igrati nijednu kontrolnu utakmicu, spremaćemo se za finiš jesenjeg dijela sezone u Premijer ligi BiH u kojem želimo da ostvarimo što bolji bodovni saldo – rekao je trener Prijedorčana Velimi Stojnić.
Tekst i foto – Slavko Basara i GradPrijedor.com

Comments are closed.