Rudar Prijedor-Marinko Rastoka-Golovima i igrom uzvratio povjerenje

Fudbaleri Rudar Prijedora uspjeli su u minuloj Premijer ligi BiH da izbore opstanak, a velike zasluge za to pripadaju veznom igraču Marinku Rastoki. On je igrom i golovima u proljećnoj sezoni uzvrati povjerenje koje je dobio od trenera Velimira Stojnića.
U 11 prvenstvenih utakmica uspio se tri puta upisati u strijelce. Od njih svakako je najvredniji onaj pogodak postignut u posljednjim trenucima ponovljenog susreta u Mostaru protiv Veleža.
– Nepredvidljivi su fudbalski putevi, jer je moglo sve biti drugačije. Došao sam u matični klub Rudar Prijedor da treniram i igram, ali nisam ni znao da nisam registrovan dok se nismo vratili sa priprema u Makarskoj. Dok je na klupi bio Dragan Radović, nisam ni bio u kombinaciji, ali dolaskom sadašnjeg šefa stručnog štaba Velimira Baje Stojnića dobio sam pravu šansu. Brzo sam registrovan i već sam zaigrao protiv Borca u četvrtom proljećnom kolu. Izuzimajući gostovanje Travniku, kada sam izostao zbog žutih kartona, sve ostale utakmice sam igrao – istakao je Rastoka.
Prve fudbalske korake načinio je sa 12 godina kod trenera Mladena Parhamova, za kojeg naglašava da mu je mnogo pomogao u dosadašnjoj karijeri. Pažnju na sebe skrenuo je noseći dres kadetske reprezentacije Republike Srpske na Memorijalnom međunarodnom turniru “Stevan Nešticki” u Novom Sadu, kada je zatresao mrežu rumunskog Temišvara, te je ubrzo postala realna mogućnost da ode u Sloveniju.
– Bio sam 2007. godine u Ljubljani, odigrao dvije utakmice za prvi tim ekipe Domžale i bilo je dogovoreno da sljedeće sezone dođemo u njihove redove, ali sa se u ljeto 2008. povrijedio. Iščašio sam rame i tek na proljeće 2009. godine nastavio u mlađim kategorijama “rudara”. Tog ljeta sam otišao u Srbiju i dvije godine branio boje Sloge iz Bajina Bašte, a zatim sam bio u Mladosti iz Lučana. Nisam bio zadovoljan minutažom i odlučio sam se za povratak u matičnu sredinu i nisam se pokajao – dodao je Rastoka.
Sljedeća sezona
Marinko Rastoka očekuje da će tek u sljedećoj sezoni zaigrati punim sjajem.
– Zadovoljan sam zbog postignutih golova, ali znam da mogu još mnogo bolje. Radujem se što je ostao trener Stojnić, trudiću se da se što bolje spremim, pa da predstojeća polusezona bude najbolja u mojoj karijeri. Naravno i da Rudar Prijedor bude što bolje plasiran na tabeli, a ne da, kao u prošlom prvenstvu, strepi za opstanak – istakao je Rastoka.
Glas Srpske

Comments are closed.