Rudar Prijedor-Marinko Rastoka: Lijepo je pisati klupsku istoriju

Na 94 premijerligaške utakmice fudbaleri „Rudar Prijedora“ postigli su okruglo 100 golova, a strijelac jubilarnog pogotka protiv „Leotara“ u prošlu subotu bio je Marinko Rastoka.

U sudijskoj nadoknadi postigao je treći gol za „rudare“ protiv Trebinjaca, ovjerio pobjedu i svoje ime upisao na vječnu listu u istoriji kluba.

– Nisam stvarno znao taj podatak, nisam pratio klupsku statistiku, drago mi je što sam baš ja strijelac tog jubilarnog pogotka. Lijepo je saznanje da će moje ime ostati upisano u istoriji „Rudar Prijedora“ kada je Premijer liga BiH u pitanju. Dobio sam dodatni motiv da u nastavku šampionata budem još bolji i efikasniji – istakao je Marinko Rastoka.

Bio je ovo gol prvenac mladog ofanzivnog fudbalera koji je na najbolji način krunisao sjajnu predstavu, kako ličnu tako i cijele ekipe u duelu sa Trebinjcima.

U trećem minutu sudijske nadoknade sprintao je kao da je na početku utakmice, izbio sam ispred golmana „Leotara“ Boška Milenkovića i rutinski smjestio loptu u mrežu.

– Nekoliko trenutaka prije gola imao sam zicer i golman gostiju mi je odbranio šut, ali na svu sreću „Leotar“ se bio skroz otvorio pa smo izveli još jedan kontranapad koji sam krunisao golom.

Utakmica je bila izuzetno teška, vrijeme sparno, protivnik motivisan, ali smo uspjeli u namjerama da osvojimo prve bodove pred domaćom publikom u ovoj sezoni. Nalazimo se u vrhu premijerligaške tabele gdje nam je, po kvalitetu, i mjesto – dodao je Rastoka.

U nedjelju Prijedorčani gostuju protiv „Širokog Brijega“ na „Pecari“ poslije čega će uslijediti prvenstvena pauza zbog obaveza reprezentacije BiH u kvalifikacijama za Mundijal 2014. godine. Nakon pauze u grad na Sani dolaze Travničani.

– Čeka nas teška utakmica u Širokom Brijegu protiv ekipe koja je igrala na međunarodnoj sceni, ali nije baš najbolje startovala u novom prvenstvu. Nastojaćemo da prikažemo igru kao u Mostaru protiv „Veleža“ ili recimo „Leotara“. Atmosfera u ekipi je odlična i svi smo spremni da pružimo maksimum na „Pecari“ – rekao je mladi ofanzivac Prijedorčana.

Tekst i foto – Slavko Basara i GradPrijedor.com

Comments are closed.