Rudar Prijedor-Mudrost i pamet vode ka opstanku

Velimir Baja Stojnić od juče je i zvanično trener Rudar Prijedora, a u gradu na Sani predstavljen je pred prijepodnevni trening. Novi šef struke “rudara”, izjavio je da se nije dvoumio i da je prihvatio izazov, iako je svjestan da je situacija delikatna i da rješavanje problema neće biti lako.
– Ovo su najsloženiji poslovi kada u toku sezone dolazi do potpune reorganizacije u klubu. Zahtijevaće mnogo iskustva, mudrosti i pameti, kako bi se, prije svega ekipa, koja je uzdrmana poslije četiri uzastopna poraza, vratila u funkciju. Opstanak je prioritet – rekao je Stojnić.
Prvi težak zadatak je dolazak na prijedorski Gradski stadion aktuelnog šampiona Borca pred kojim njegov dojučerašnji strateg neće imati sentimentalnosti.
– Do samo prije deset dana razmišljao sam kako da sa Banjalučanima pobijedim Rudar Prijedor, a sada je situacija obrnuta. Trenerski poziv je takav, profesionalizam i posao isključuju emocije. Oni imaju odličan tim, ali iako zbog kartona i povreda nećemo moći da računamo na pet-šest ključnih igrača, očekujem da mu se možemo dostojno suprotstaviti – rekao je Stojnić, kome će u radu pomagati trener golmana Rudar Prijedora Nikola Čobanović.
Medijima se obratio i prvotimac Nedžad Žerić, koji je u ime igrača obećao da će dati sve od sebe kako bi prevazišli krizu.
Tekst – Glas Srpske
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.