Rudar Prijedor na Pecaru ide po bod(ove)

Široki Brijeg i Rudar Prijedor će u nedjelju, 2. septembra od 20:00 časova na „Pecari“ odigrati sedmu utakmicu za bodove u Premijer ligi BiH.

Prije dvije godine Prijedorčani su iznenadili domaćina i slavili su sa 2:1, a svi u taboru „zeleno-crnih“ priželjkuju reprizu tog 8. avgusta 2010. godine.

– Bilo bi lijepo kada bi ponovo trijumfovali na stadionu „Pecara“ i nastavili seriju uspješnih rezultata u ovoj sezoni. Sigurno je da imamo kvalitetan sastav koji može da odgovori svim zadacima koje pred nas postavi šef stručnog štaba Velimir Stojnić. Širokobriježani nisu dobro počeli prvenstvo, u maloj su krizi i njihovo moranje je naš najveći adut.

Ukoliko ponovimo igre iz Mostara protiv Veleža i na domaćem terenu sa Leotarom možemo se nadati povoljnom rezultatu. Nastojaćemo da odigramo čvrsto i kvalitetno u svim linijama tima – istakao je neumorni fudbaler Prijedorčana Miodrag Gigović.

Šef stručnog štaba Velimir Stojnić je pred gostovanje u Širokom Brijegu istakao:
– Sigurno je da poznajemo kvalitete domaćina i način razmišljanja kako rivala tako i njihovog trenera Slavena Muse. Iako imamo određenih problema oko sastava tima nastojaćemo da igru tako postavimo da onemogućimo rivala da ugrozi naš gol. Pred nama je teških 90 minuta, a svaki pozitivan rezultat bi za nas mnogo značio pred odlazak na prvenstvenu pauzu zbog reprezentativnih obaveza. Za nas je i bod uspjeh.

Tokom sedmice na povredu prepona žalio se Goran Kecman, dok su Emilko Janković i Borislav Topić imali probleme sa stomačnim tegobama. Goran Kotaran se oporavio od povrede skočnog zgloba i konkurisaće za tim baš kao i novajlija Apolon Lemondžava, Rus gruzijskog porijekla koji je stigao iz holandskog Fejenorda.

U Širokom Brijegu:

15. avgust 2009. Široki Brijeg – Rudar Prijedor 1:0
8. avgust 2010. Široki Brijeg – Rudar Prijedor 1:2
29. oktobar 2011. Široki Brijeg – Rudar Prijedor 3:0

U Prijedoru:

17. mart 2010. Rudar Prijedor – Široki Brijeg 1:1
5. mart 2011. Rudar Prijedor – Široki Brijeg 2:1
12. maj 2012. Rudar Prijedor – Široki Brijeg 1:1

Statistika

U Širokom Brijegu: 3 2 0 1 5:2
U Prijedoru: 3 0 2 1 3:4
Ukupno: 6 2 2 2 8:6

Tekst i foto – Slavko Basara i GradPrijedor.com

Comments are closed.