Rudar Prijedor-Odlasci uslovljavaju dolaske

Narednog ponedjeljka fudbaleri Rudar Prijedora započeće pripreme za novu, četvrtu sezonu u premijerligaškoj konkurenciji. Tada će trener Velimir Baja Stojnić okupiti snage s kojima će jurišati u ostvarenje ambicija, ali prije toga slijedi određen remont igračkog kadra.
– Prelazni rok počinje tek 20. juna i sada je nezahvalno bilo šta prejudicirati i pominjati imena. Obavili smo određene razgovore i želja nam je da se u svim linijama tima ojačamo sa bar po jednim novim igračem. Naravno, mnogo toga zavisiće od činjenice ko će nas od fudbalera kojima su istekli ugovori napustiti, a ko će ostati. I na osnovu toga ćemo dovesti određena pojačanja i popuniti pozicije u timu, odnosno praznine u igračkom kadru. To znači da će odlasci uslovljavati uglavnom dolaske – istakao je šef struke „zeleno-crnih“ Velimir Baja Stojnić.

Igrački potencijal Rudar Prijedora ovog ljeta će pretrpjeti određene promjene jer je mnogim igračima istekao ugovor među kojima su: Bojan Tripić, Anel Ramić, Marko Jevtić, Goran Kotaran, Nebojša Šodić, Adis Stambolija… Vedran Kantar je već pristupio banjalučkom Borcu.
– Razgovaraćemo i sa igračima kojima su istekli ugovori, želimo da znamo na čemu smo, odnosno kakvi su njihovi dalji planovi, da li možemo da računamo na njih ili ne. Poslije tih razgovora zauzećemo stavove i krenuti u realizaciju stvaranja igračkog kadra za novu sezonu. Svaki trener bi volio da na startu rada ima potpuno jasnu sliku, ali to je u ovom momentu nemoguće. Određene stvari rješavaćemo u hodu i nadam se da ćemo napraviti dobar posao u prelaznom roku – jasan je Stojnić.

Za razliku od prethodnih sezona ovog ljeta Prijedorčani će fudbalere za svoje redove tražiti pretežno na tlu Krajine.
– Tu ima mnogo talentovanih fudbalera i igrača koji po kvalitetu mogu da odgovore postavljenim zahtjevima u dresu Rudar Prijedora. Već sam rekao da smo uspostavili određene prijateljske kontakte sa klubovima iz okruženja i naša želja je da ta saradnja bude bilateralna. Radićemo na duge staze, sistematski ćemo procesuirati određene stvari, a za sve je potrebno vrijeme. Mislim da ga imamo u dovoljnoj mjeri da sve zamisli sprovedemo u djelo i uz stvaranje jakog i respektabilnog kolektiva ostvarimo i rezultat koji se od nas očekuje – rekao je na kraju strateg Prijedorčana Velimir Baja Stojnić.

Tandem na meti
Iako u Rudar Prijedoru ne žele da otkriju imena fudbalera za koje su zainteresovani ovog ljeta u javnosti se mogu čuti dva. Prvo je Mladen Lučić, golman banjalučkog Borca koji će po svemu sudeći na pozajmicu nakon dolaska Asmira Avdukića. Nije tajna da bi trener Stojnić želeo da vidi Lučića na golu Prijedorčana jer se Bojan Tripić još uvek oporavlja od operacije ukrštenih ligamenata.
Drugo ime je napadač Mirza Džafić koji je već igrao za Rudar Prijedor sa dosta uspjeha, bio i prvi strijelac kluba prije dve sezone, a proljetos je nosio dres GOŠK-a iz Gabele. U gradu na Sani mnogi priželjkuju povratak ovog napadača koji je jedno vrijeme stažirao i u Njemačkoj.
Tekst – Slavko Basara – Sportlive.ba
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.