Rudar Prijedor-Ostajemo u eliti

Anel Ramić, koji je jesenas odigrao 13 utakmica i postigao dva gola za Rudar Prijedor, biće i u nastavku prvenstva uzdanica ekipe kluba iz grada na Sani.
Vezista, koji je stasao u trebinjskom Leotaru, a ljetos među “zeleno-crne” stigao iz bijelopoljskog Jedinstva, gdje je boravio šest mjeseci, pohvalno se izražava o radu izabranika Dragana Radovića u pripremnom periodu.
– Atmosfera je odlična, iako su nam, donekle, vremenski uslovi pokvarili planove, pa moramo raditi u sali pod balonom. Ipak, nadam se da će biti mnogo bolje od 15. februara, kada se selimo u Makarsku, gdje ćemo tokom desetodnevnog boravka raditi na taktici i imati nekoliko kontrolnih utakmica – rekao je Ramić.
Svjestan je, kao i njegovi saigrači, da će “rudari” i pored dobro odrađenog posla u prvom dijelu morati ozbiljno razmišljati o svakom rivalu do kraja prvenstvene trke.
– Vjerujem da ćemo sa pristiglim pojačanjima u drugom dijelu sezone biti igrački jači i da ćemo bez problema obezbijediti opstanak. Imamo težak raspored, kako zbog činjenice da imamo jedan meč više na strani. Na prijedorski Gradski stadion u prva dva duela, pred našim navijačima, dolaze pretendenti na titulu, osvajač Kupa Željezničar i aktuelni šampion Borac. Ipak, siguran sam da ćemo dati sve od sebe da ostvarimo željeni cilj – dodao je Ramić.
Reorganizacija
S ciljem poboljšanja stručnog rada, ustanovljena je nova organizacija u svim selekcijama, a koordinatori su Nino Bevandić i Veljko Janjetović. Na mjestima trenera juniora ostaje Saša Keranović, a kadeta Srđan Marjanović, dok će za pionirske uzraste biti zaduženi Branko Ilinčić, Dino Sikirić i Željko Knežević, a “pjetliće” će voditi Nikola Ćulibrk. Svaki od navedenih trenera biće po mjesec uključeni i u rad sa prvim timom, a uz šefa stručnog štaba Dragana Radovića u ulozi prvog pomoćnika biće aktivni igrač i kapiten tima Nedžad Žerić, dok za rad sa golmanima ostaje zadužen Nikola Čobanović. U klubu ostaje i Zoran Bujić, ali se za njega traži odgovarajuća uloga, kao i za Mladena Parhamova.
Tekst – Glas Srpske
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.