Rudar Prijedor otputovao u Vlasenicu na utakmicu Kupa Republike Srpske

Rana s Grbavice jeste bolna, zarađena u rovovskoj borbi istinskih ratnika u kojoj nije odlučivala sreća, već faktor koji bi trebalo da bude neutralan, a nije se tako ponašao. I pored svega igrači Rudar Prijedora su dostojanstveni, mogu svima da pogledaju u oči i kažu: „zaslužili smo bod, što ga nismo osvojili nije do nas…“

Medikament za ljutu sarajevsku ranu za Prijedorčane je osmina finala Kupa Republike Srpske protiv drugoligaša Vlasenice. Već danas izabranici trenera Velimira Stojnića otputovali su na put pod Romaniju sa jasnim namerama.

-Potpuno ozbiljno shvatamo gostovanje u Vlasenici jer naša želja je da igramo u finalu Kupa Republike Srpske i prvi put osvojimo trofej u ovom takmičenju. Mojim igračima na Grbavici nemam šta da zamjerim, ali mislim da će i nas sportska sreća morati da pogleda i da će nam se ovo vratiti do kraja jeseni. Suđenje neću niti želim da komentarišem, imaju ljudi profesionalno odgovorni i zaduženi za to. Sa aspekta takmičarskog dijela, a vezanog za našu ekipu mogu da kažemo da smo po prikazanoj igri zaslužili bod jer Željezničar do 38. minuta nije uputio udarac na naš gol, a radi se o najboljoj ekipi u BiH i to ću svugde javno da kažem – rekao je trener Prijedorčana Velimir Stojnić.

Poslije jutarnjeg treninga, oko 13.30 časova fudbaleri Rudar Prijedora su krenuli put Vlasenice na odmjeravanje snaga sa istoimenim protivnikom. Želja svih u „zeleno-crnom“ taboru je da opravdaju ulogu favorita na terenu.

-Jesmo favoriti, ali ne smijemo s tim da se zavaravamo. U prethodnom kolu Kupa Srpske Vlasenica je eliminisala premijerligaša Slaviju poslije boljeg izvođenja jedanaesteraca. To je dovoljno upozorenje da moramo da imamo pravi pristup i da budemo oprezni jer ćemo imati motivisanog i kvalitetnog rivala – dodao je Stojnić.

Nebojša Šodić je jedan od igrača koji bi trebalo da zaigra u ovoj utakmici u defanzivnom redu.

-Pred nama je 90 teških minuta u kojima ćemo tražiti prolazak u četvrtfinale Kupa Republike Srpske. Imamo želju i namjere da uđemo u samu završnicu ovog takmičenja i nadam se da ćemo igrati u finalu. Vlasenica nije ekipa za potcjenjivanje, u prošlom kolu prvenstva istočnog dijela Druge lige pobijedili su bivšeg premijerligaša sokolački Glasinac 2011 sa 1:0. Moramo ispravno da uđemo u utakmicu i da već u prvih 45 minuta obezbjedimo prednost za miran finiš utakmice – jasan je Šodić.

Mnogi klubovi se bave špekulacijama i u Kupu Republike Srpske nastupaju sa kombinovanim sastavom, ali to nije slučaj s Prijedorčanima.

-Vodimo sve najbolje u ovom trenutku s čim raspolažemo, za nas nema velikih i malih utakmica, značajnih i bezvrijednih takmičenja. Uvijek stremimo najvišem cilju i želimo da budemo što bolji. Kup Republike Srpske je za nas svetinja i tako ćemo se odnositi prema njemu, takmičenju koje je najstarije na prostorima dejtonske zemlje – rekao je na kraju strateg Rudar Prijedora Velimir Stojnić.
Tekst i foto – Slavko Basara i GradPrijedor.com

Comments are closed.