Rudar Prijedor počeo sa pripremama za nastavak Premijer lige BiH: Devet omladinaca priključeno prvom timu

pocetak priprema rudar prijedora 1Fudbaleri „Rudar Prijedora“, devetoplasirane ekipe u jesenjem dijelu prvenstva Premijer lige BiH sa 21 osvojenim bodom, prozivkom igrača i prvim treningom startovali su sa pripremama za nastavak takmičenja.

Šefu stručnog štaba Velimiru Stojniću i njegovom najbližem saradniku Nedžadu Žeriću odazvala sa većina prvotimaca na koje računa, pa, iako je kod nekih prisutna doza nezadovoljstva, jer im nisu izmirene sve obaveze, očekuje se da veoma brzo „zeleno-crni“ sa svim raspoloživim snagama krenu u realizaciju zacrtanog plana, opstanka u bh.eliti, uz afirmaciju nekoliko igrača iz sopstvenog omladinskog pogona, te, dugoročno, za šta je svakako Stojnić najidealnije rješenje, stvaranje mladog tima, čija će uloga biti značajna među klubovima Premijer lige.

pocetak priprema rudar prijedora 2– Period odmora je brzo prošao, bilo je puno posla i administrativnom i planu ukupne organizacije kluba. Vrijeme će pokazati koliko je toga urađeno, sigurno je da većinu klubova u BiH, pa tako i naš, prate određeni problemi, prvenstveno finansijske prirode, a potrebno je riješavati ih u hodu. Ostali smo bez petorice igrača, kojima su istekli ugovori, osvježićemo ekipu određenim pojačanjima, u zavisnosti koliko nam to materijalni uslovi budu dozvolili, a i plan priprema zavisiće od novčanih sredstava. Ukoliko to vremenske prilike budu dozvoljavale, odradićemo posao u domaćem okruženju, a ako za to bude potrebno tokom februara otići u krajeve gdje budu postojali bolji uslovi za rad – rekao je Stojnić.

Strategu „rudara“ sa Sane, od dosadašnjih prvotimaca, sa kojima želi u proljećnu borbu za bodove odazvali su se: Boriša Bodiroga, Danijel Milanović (golmani), Borislav Mikić, Nebojša Šodić, Goran Kotaran, Miodrag Gigović, Boris Savić, Anel Ramić, Marinko Rastoka, Emilko Janković, Miloš Srndović, Haris Handžić, Veljko Vuković, Denis Bajalica, Tomislav Puljić, Duško Vranešević i Zoran Miodragović, dok je Nemanja Kokanović opravdao izostanak.

pocetak priprema rudar prijedora 3Isto važi i za Aseveda Kruza, jer je branio boje reprezentacije Dominikanske Republike na „Kupu Kariba“, a njegov povratak se očekuje za 19.januar. Apolon Lemondžava se, uz dozvolu kluba, nalazi u Antaliji (Turska) na probi u moskovskom „Torpedu“, članu Prve lige Rusije (drugostepeni rang). Golman Aleksandar Nikolić je pod ugovorom, ali je dobio još 15 dana mogućnosti da pronađe novu sredinu, ali uz obavezu da trenira u Crnoj Gori.

Na prozivci se pojavio i Goran Kecman, kome je istekla ugovorna obaveza i najvjerovatnije će napustiti redove premijerligaša BiH, što su već učinili: Vladimir Karalić (otišao u „San Pagasus“, klub najvišeg stepena takmičenja Hong Konga), Duško Sakan (koji je bio na pozajmici iz beogradskog „Rada“, ali je po odlasku iz Prijedora raskinuo ove zime ugovor sa „superligašem“ Srbije), te Damir Rovčanin i Borislav Topić, čija imena novih klubova još nisu poznata.

Na prvi trening u Ljubiju, krenuli su i mladi igrači priključeni iz omladinskog pogona „Rudar Prijedora“, juniori: Nemanja Petrović(golman), Rastko Rokvić, Nermin Hodžić, Neven Adžić, Saša Pušac, Obren Krička i Aleksandar Jovičić, kao i mladi čuvar mreže Dejan Inđić, još uvijek sa pravom nastupa u kadetskoj kategoriji, dok će se Siniša Saničanin treninzima priključiti za nekoliko dna, po povratku sa okupljanja juniorske reprezentacije BiH.

Novajlije Prijedorčana, za sada su vezni fudbaleri Ognjen Radulović iz banjalučkog Borca (branio i boje „Pelagićeva“, „Modriča-Maksime“ i „Omladinca“ iz Mionice), Mato Ivanović, stigao iz praške „Slavije“ (Češka), ranije igrač „Orašja“ i vinkovačke „Cibalije“, sa reputacijom mladog reprezentativca Hrvatske, kao i dosadašnji napadač „Borca“ iz Kozarske Dubice Bojan Burazor, ali je na njima prvo da opravdaju povjerenje Stojnića i njegovog najbližeg saradnika Nedžada Žerića.

Tekst i foto – Nenad Đerić i GradPrijedor.com

Comments are closed.